Espectacle "Tirant lo Blanc", de Màrius Serra  (a partir del clàssic de Joanot Martorell)

Back

Aquesta obra proposa un Tirant d’acció i reacció, des del gaudi narratiu d’uns episodis que han fascinat generacions i generacions d’éssers humans durant més de cinc segles.

Partint de la presumpta traïció de la princesa Carmesina amb el jardiner negre Lauseta, resseguim les peripècies del cavaller Tirant quan naufraga a la Mediterrània, just davant de les costes de Barbaria. Aquí, al nord d’Àfrica, de primer sota les ordres de l’Emir i després de bracet amb la també supervivent Plaerdemavida i el rei d’Etiòpia Escariano, comença la lluita de Tirant per cristianitzar l’infidel, tornar a Constantinoble per abraçar Carmesina i alliberar l’imperi de l’amenaça musulmana. Entre l’acció i la memòria, els episodis més èpics de l’intrèpid cavaller Tirant lo Blanc s’entrellacen amb les febleses amoroses que acompanyen els personatges d’aquesta colossal història. La ucronia d’un clàssic escrit fa més de cinc-cents anys esdevé un espill inquietant on s’emmirallen els mateixos conflictes que sacsegen el món d’avui, com si els seus personatges es reconeguessin en les imatges reflectides a través d’aquests cinc segles de mirades encreuades a banda i banda de la Mediterrània.

Una creació del mestre de les paraules Màrius Serra, que s’ha basat en el text de Joanot Martorell per tal de donar una vida nova sobre l’escenari a una història immortal. Joan Arqué dirigeix una funció interpretada per un excel·lent planter d’actors i actrius i per la també música Judit Neddermann.

Una coproducció de Teatre Romea i el Grec 2024 Festival de Barcelona.

Amb el suport de l’ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; l’Ajuntament de Barcelona, i l’INAEM (Instituto Nacional de Artes Escénicas y de la Música) del Ministeri de Cultura del Govern d’Espanya. 

Amb el finançament de la Unió Europea, Fons Next Generation, Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (Govern d’Espanya) i Next Generation Catalunya (Generalitat de Catalunya).

Text: Màrius Serra (a partir del clàssic de Joanot Martorell) Direcció: Joan Arqué Intèrprets: Quim Àvila, Laura Aubert, Judit Neddermann, Moha Amazian, Neus Ballbé, Clara Mingueza, Ireneu Tranis i Agnès Jabbour Escenografia: Judit Colomer Vestuari: Nídia Tusal Il·luminació:  Toni Ubach Ajudant de direcció i moviment escènic: Carla Tovias

Direcció de producció: Maite Pijuan Producció executiva: Raquel Doñoro Direcció tècnica: Moi Cuenca Coordinació tècnica: David Ruiz Coach de dramatúrgia i assessorament en diversitat: Denise Duncan  Caps tècnics del teatre: Sergi Lobaco i Raúl Martínez Màrqueting i comunicació: Teatre Romea Fotografia: David Ruano Aplicacions gràfiques: Santi&Kco

Schedule

Others

Occur on:
Teatre Romea.
Tickets sold at:
Web Festival GREC.

Consulteu el detall de possibles descomptes al web del festival

Oficina Ciutadana de la Cultura.

Consulteu el detall de possibles descomptes al web del festival

Organised by:
Institut de Cultura de Barcelona.

- Grec Festival Barcelona

Teatre Romea

Address:
C Hospital, 51
District:
Ciutat Vella
Neighborhood:
el Raval
City:
Barcelona
Where
Teatre Romea
When
From 25/06/2024 to 04/08/2024

Phone number

Tel.:
933181431
Fax:
933019318

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know