Espectacle "Mascarades", a càrrec de Betty Tchomanga

Back

Saltar per existir. Un moviment i un ritme repetitiu són la base d’un espectacle protagonitzat per un ésser mitològic i coreografiat, imaginat i interpretat per una artista que treballa la noció de la transgressió.

Al voltant “d’una pulsació ventral que provoca una oscil·lació vertical”, és a dir, d’un salt sostingut, i d’un mite, una divinitat de l’aigua de l’África central i de la diàspora, Mami Wata, s’estructura Mascarades , el solo d’una artista que es confessa incapaç de separar la creació de la interpretació. A escena veureu un ésser híbrid i ambivalent, potser monstruós, que viu entre l’aigua i la terra, com una sirena. Se la considera lligada als conceptes de plaer i voluptuositat, però també a la mort. La veureu sovint en les obres de pintors congolesos i molts cops té la pell clara i envoltada de pintes i miralls, de joies i perfums, símbols del luxe i del poder monetari associats a Occident. Pot ser que Mami Wata representi d’alguna manera la relació ambivalent entre el continent negre i Europa?

S’ho pregunta Betty Tchomanga, una artista francesa amb ascendents camerunesos que utilitza, en aquesta creació, uns salts verticals i repetitius acompanyats de música electrònica i veu en directe. Sons de club i d’arrel africana sonen constantment, com una pulsació que sembla procedir de l’interior del cos de la intèrpret. Ella és una artista formada al Centre National de Danse Contemporaine d’Angers. Ha col·laborat amb grans coreògrafs europeus, però l’any 2014 va trobar una de les seves principals influències en el treball de Marlene Monteiro Freitas, una artista extravagant i diferent nascuda a Cap Verd (la vam veure al Grec 2022 amb Idiota i la veurem enguany amb Israel Galván), amb la qual va treballar una temporada. Des de l’any 2016 és coreògrafa associada de la companyia Lola Gatt, amb base a Brest (França).

Una producció de Lola Gatt.

Amb el suport del Fons de Dotació de Le Quartz - Scène Nationale de Brest.

Socis: CDCN Le Pacifique - Grenoble, L’Atelier de Paris / CDCN, La Gare - Fabrique des arts en mouvement - Relecq-Kerhuon, festival La Becquée - Un soir à l’ouest, Le Cabaret Vauban, Les Quinconces et L’Espal - Scène Nationale du Mans.

Patrocinadors: SARL SICC Saint-André-de-Cubzac.

Aquest projecte ha rebut ajuts per a la creació de la ciutat de Brest i del Ministeri de la Cultura i la Comunicació francès i la DRAC Bretagne. 

La companyia Lola Gatt té el suport de la Regió de la Bretanya.

Creació i interpretació: Betty Tchomanga

Disseny de la il·luminació: Eduardo Abdala

Disseny del so: Stéphane Monteiro

Mirada externa: Emma Tricard, Dalila Khatir

Consultoria de veu: Dalila Khatir

Direcció de producció: Aoza Production - Marion Cachan

Músiques: 16th Step , de DJ Lag; Libérez la bête , de Casey; Horses in the sky, d’A Silver Mt. Zion

Agraïments especials: Marlene Monteiro Freitas, Gaël Sesboüé, Vincent Blouch

Schedule

Others

Occur on:
Sala Pina Bausch.
Tickets sold at:
Web Festival GREC.

Tot tipus d'entrades amb i sense descomptes.

Oficina Ciutadana de la Cultura.

Tot tipus d'entrades amb i sense descomptes.

Organised by:
Institut de Cultura de Barcelona.

- Grec Festival de Barcelona

Mercat de les Flors Centre de les Arts de Moviment - Sala Pina Bausch

Address:
Lleida, 59
District:
Sants-Montjuïc
Neighborhood:
el Poble-sec
City:
Barcelona
Where
Mercat de les Flors Centre de les Arts de Moviment - Sala Pina Bausch
When
From 17/07/2024 to 18/07/2024

Phone number

Tel.:
934261875
Fax:
934260106

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know