‘María Antonieta’

Back

Espectacles. Maria Antonieta va ser una dona lliure en una època turbulenta.

Filla menor de l’emperador austríac Francesc I i de Maria Teresa de França, Maria Antonieta va ser una dona lliure en una època turbulenta. La van casar als 14 anys amb l’hereu al tron de França. Va ser un matrimoni polític destinat a unir als Borbons i els Habsburg, les dues famílies més antigues de la monarquia europea. L’obra relata la seva tempestuosa arribada a Versalles, la frustració davant la fredor del seu espòs, el seu apassionat romanç amb el comte Von Fersen, la seva caiguda en desgràcia arrossegada per l’onada de l’aixecament popular i el seu judici i execució l’any 1793.

Un text original de l’actriu Analía Puentes, protagonista de l’obra, a partir de diverses fonts (la biografia escrita per Stefan Zweig, cartes originals entre Maria Antonieta i la seva família, pasquins periodístics i proclames de l’època…), serveix de detonant per a un treball d’encarnació poderós i lliure, en la línia experimental del Laboratori Escola de Jessica Walker.

Un tour de force actoral que travessa amb honestedat i risc les diverses facetes del personatge: la reina, l’amant, l’estrangera, la malbaratadora, la mare, l’actriu, la dona, la inadaptada, l’esposa, l’adolescent i la condemnada.

Traductor de google :

Schedule

Others

Occur on:
Teatre Gaudí de Barcelona.
Tickets sold at:
Teatre Gaudí de Barcelona.

Un text original de l'actriu a partir de diverses fonts (la biografia escrita per Stefan Zweig, cartes originals entre María Antonieta i la seva família, pasquins periodístics i proclames de l'època...) serveix de detonant per a un treball d'encarnació poderós i lliure, en la línia experimental del Laboratori Escola de Jessica Walker. Un tour de force actoral que travessa amb honestedat i risc les diverses facetes del personatge: La reina, l'amant, l'estrangera, la malbaratadora, la mare, l'actriu, la dona, la inadaptada, l'esposa, l'adolescent, la condemnada.

Sinopsi

Filla menor de l'emperador austríac Francesc I i de María Teresa, María Antonieta va ser una dona lliure en una època turbulenta. La van casar als 14 anys amb l'hereu al tron de França. Va ser un matrimoni polític destinat a unir als Borbons i els Habsburg, les dues famílies més antigues de la monarquia europea. L'obra relata la seva tempestuosa arribada a Versalles, la frustració davant la fredor del seu espòs, el seu apassionat romanç amb el comte Von Fersen, la seva caiguda en desgràcia arrossegada per l'ona de l'aixecament popular i el seu judici i execució l'any 1793.

Per a desprestigiar a la reialesa, la Revolució havia d'atacar a la reina i en la reina a la dona. No es va estalviar cap calúmnia per a portar-la a la guillotina: tots els vicis, totes les formes de depravació van ser atribuïdes sense vacil·lar a "la lloba austríaca". De la carrossa d'or al carro de l'escorxador, de luxe a la privació, del triomf a la guillotina, la vida de María Antonieta és el símbol tràgic del brutal naixement d'una nova era en la Història de la Humanitat.

FITXA ARTÍSTICA

Direcció: Jessica WalkerDramatúrgia: Analía Puentes i Camilo Zaffora(Versió lliure del text "María Antonieta" de Stefan Zweig)Actriu: Analía PuentesAsistencia tècnica: Catalina CalvoConstrucció de mobiliari: Jorge GareisFotografia: Ulises FontanaAudiovisuals: Bruno Zaffora

Teatre Gaudí de Barcelona

Address:
C Sant Antoni Maria Claret, 120
District:
Eixample
Neighborhood:
la Sagrada Família
Post Code:
08025
City:
Barcelona
Where
Teatre Gaudí de Barcelona
When
From 16/02/2021 to 10/03/2021

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share