Curs online 'Estètica de la cal·ligrafia xinesa. Teoria i Pràctica'

Back

Traductor de google :

Escriure cal·ligrafia xinesa és un ritual, una cançó sobre la circulació de l’energia. El procés consisteix en una transmissió de l’esperit de l’univers al gest concret de cada traç. Abans d’escriure, la meditació purifica la ment i el ritual predisposa a la captació de l’energia. Es mol la tinta xinesa amb l’aigua al tinter, amb calma, fins que el color negre és brillant i espès. S’agafa el pinzell i s’humiteja amb la tinta suaument. Sempre mantenint la respiració pausada i l’esquena recta perquè l’energia de l’univers pugui entrar en el nostre cos i dirigir-se fins al braç, tot traspassant el mànec del pinzell per plasmar-se en cada signe que escrivim.

En el món oriental, aquesta cerimònia d’escriptura s’ha conservat durant milers d’anys. L’essència d’escriure no només és representar la bellesa dels símbols, sinó també mostrar la virtut de la persona. Com va dir el crític Liu Xizai, “en la cal·ligrafia han de reflectir les idees, els coneixements i el caràcter de la persona”. Al seu torn, el cal·lígraf Sun Kuaoting va dir que ha de tenir una funció educativa i ser extraordinària com els déus. Segons ell, si la personalitat de l’autor és bona i correcta, la cal·ligrafia també ho serà.

Aquest curs està dirigit a les persones interessades en conèixer, practicar i experimentar l’art de la cal·ligrafia xinesa. Aquí anem a introduir les relacions entre la cal·ligrafia, la filosofia xinesa i l’art. Els alumnes també podran aprendre la pràctica bàsica d’escriure caràcters xinesos. Al llarg del curs, els alumnes podran adquirir els coneixements bàsics d’aquest art i endinsar-se en el seu món, tot descobrint així la mística de l’art oriental.

Professora:

Hsiao Lin Liu, doctora de la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Nascuda a Taiwan, és professora de cal·ligrafia xinesa i pintura xinesa. La seva tesi de doctorat investiga la relació entre la cal·ligrafia xinesa i la pintura informalista.

Schedule

Others

Occur on:
Casa Àsia.
Registration at:
Casa Àsia.

Casa Àsia

Address:
C Bolívia, 56
District:
Sant Martí
Neighborhood:
el Parc i la Llacuna del Poblenou
City:
Barcelona
Where
Casa Àsia
When
From 15/10/2021 to 17/12/2021

Phone number

Tel.:
933680836
Fax:
933680333

More information

Web cita previa:
http://www.casaasia.cat

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share