Curs 'La màscara de la ficció (un elogi a la ficció)' amb Llàtzer Garcia

Back

Traductor de google :

L’art de l’actor no és gaire diferent de l’art de l’autor. Tots dos utilitzen una màscara: la màscara d’un personatge o la d’un argument. I aquestes màscares que ens fabriquem ens serveixen per parlar del nostre interior més profund. Per parlar de nosaltres no hi ha res millor que no ser nosaltres.

En aquest taller eminentment pràctic -la teoria ja la trobem als llibres-, aprofundirem en les situacions i escenes que anirem generant i ho farem, no limitant-nos a seure i escriure, sinó que anirem sortint de l’escriptori, convertint-nos en directors i actors per provar les escenes, els diàlegs i els silencis en acció, i tornarem als escriptoris per aplicar al text tot allò que ha crescut en escena. Una escena es comprèn quan es posa en pràctica, no només llegint, sinó utilitzant tot el cos i l’espai. Hem d’escriure a peu d’escena. Hem de posar en pràctica l’escriptura. Així doncs, escriure i provarem, tant si estem acostumats a actuar davant dels altres com si no.

Hi ha qui diu que la ficció està en crisi. I quan no ho ha estat? Gaudim d’aquesta crisi per parlar més fàcilment de nosaltres. Quanta més ficció, més real. Quanta més mentida, més veritat. Així doncs, elogiem la ficció per ser capaços d’aprofundir i trencar els límits que ens imposa la realitat. I escrivim. I provem-ho en acció. I per fer-ho ens acompanyaran les pel·lícules de Cassavetes. I les de Bergman. I les obres de Txèkhov, Williams i tants altres.

Schedule

Sala Beckett - Obrador Internacional de Dramatúrgia

Address:
C Pere IV, 228*232
District:
Sant Martí
Neighborhood:
el Poblenou
City:
Barcelona
Where
Sala Beckett - Obrador Internacional de Dramatúrgia
When
From 08/10/2021 to 10/12/2021

Phone number

Tel.:
932845312
Fax:
932197927

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share