Curs 'Juego, azar y escritura', amb Denise Duncan

Back

Traductor de google :

Aquest curs serà de caràcter presencial. En cas que finalment no sigui possible fer-lo a la Sala Beckett, es farà de manera virtual.

El joc constitueix un dels fonaments de la creativitat humana. De fet, és mitjançant el joc que les persones aprenen des de les regles del funcionament social fins a les infinites possibilitats de la ficció. Durant milers d'anys, la humanitat ha desenvolupat jocs més o menys complexos, més o menys atzarosos. Per a Manuel Romo, per exemple, en el seu llibre Psicologia de la creativitat, és l'atzar més la capacitat de judici el que recolza aquest acte creatiu. Què ens poden aportar els jocs com a escriptors?

En aquest curs aprofitarem diferents jocs per a estimular la imaginació, crear escenes i desenvolupar textos dramàtics. Utilitzarem sistemes que aportin frescor, atzar, risc i que ajudin a treballar des del gaudi que aporta el joc, per donar-li curs a la llibertat creativa. Així, tindrem una sèrie d'estímuls com el MindMaze (incidents desencadenants), Tarot (arquetips i desenvolupament de personatges), I-Ching (estructures possibles, conflictes dramàtics), Dixit (creació d'imatges i atmosfera), Cluedo (trama, tensió dramàtica), etc.

Les sessions comptaran amb dues parts: una d'explicació de les normes del joc en qüestió més l'exploració de què ens pot aportar per a l'escriptura dramàtica, i una segona d'aplicació teoricopràctica dels fonaments bàsics de l'escriptura a partir del joc utilitzat. És a dir, crearem escenes que parteixin d'elements del joc/sistema d'atzar i aquesta serà l'excusa per a l'aplicació dels conceptes bàsics de l'escriptura teatral.

Schedule

Sala Beckett - Obrador Internacional de Dramatúrgia

Address:
C Pere IV, 228*232
District:
Sant Martí
Neighborhood:
el Poblenou
City:
Barcelona
Where
Sala Beckett - Obrador Internacional de Dramatúrgia
When
From 22/01/2021 to 26/03/2021

Phone number

Tel.:
932845312
Fax:
932197927

Website

Web preinscripcions:
http://www.salabeckett.cat

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share