Curs 'Clàssics de la novel·la negra en català'

Back

Traductor de google :

Nova proposta literària de la mà de Remei Romanos

Edgar Allan Poe va definir, amb gran precisió, el gènere negre com "la crònica d´un crim". La novel·la negra treu a la superfície la part més fosca de la societat i ens descriu el botxí i la víctima, però, per sobre de tot, és el relat d´una transgressió que es remunta a Caín i Abel i crea un personatge (detectiu, policia, diletant, etc.) que s´encarrega de corregir-la i castigar-la. Aquest curs és un intent d´apropar-nos al món del crim de la mà d´autors clàssics i contemporanis, mitjançant la recomanació d´alguns dels seus textos més coneguts.

Remei Romanos, és llicenciada en Història Contemporània. Ha treballat durant 39 anys com a tècnica de Gestió, a la Universitat de Barcelona. Ha impartit tallers d´Escriptura Creativa a l´ONCE (4anys), al Centre Cívic Cotxeres de Sants (7anys), ha fet diferents xerrades al Centre de Normalització Lingüística de les Corts sobre escriptura creativa i també a la biblioteca Vapor Vell a Sants. Escriu contes, teatre, poesia i ha guanyat diferents premis als quals ha concursat (Teatre d´Inca, Francesc Candel, Artemís, Port d´Aiguadolç, etc.)

PROGRAMA:

6 d´octubre 2020: La primavera de l´àvia (Teresa Pàmies). El teníem pendent del curs passat.3 novembre 2020: Els crims del carrer Morgue (Edgar Allan Poe)1 desembre 2020: Mossegar-se la cua (Manuel de Pedrolo)12 gener 2021: Jo tampoc em dic Flanagan (Andreu Martín/Jaume Ribera)2 febrer 2021: El gos dels Baskerville (Sir Arthur Donan Doyle)2 març 2021: L´imperi dels lleons (Sebastià Bennasar)6 d´abril 2021: I aleshores no en queda cap (Agatha Christie)4 de maig 2021: Les claus de vidre (Jaume Fuster)1 de juny 2021: El falcó maltés (D. Hammett)

Schedule

Others

Occur on:
La Lleialtat Santsenca.

La Lleialtat Santsenca

Address:
C Olzinelles, 31
District:
Sants-Montjuïc
Neighborhood:
Sants
Post Code:
08014
City:
Barcelona
Where
La Lleialtat Santsenca
When
From 12/01/2021 to 01/06/2021

Phone number

Tel.:
937065254

Website

Web inscripcions:
https://ja.cat/LL0RE

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share