27a Edició del Festival Ciutat Flamenco

Back

Traductor de google :


L´any 2020 no el recordarem com un dels millors de les nostres vides. La pandèmia ha estat devastadora i ha generat un desànim col·lectiu, però ens ha fet reflexionar i ser més forts. En el sector cultural, i en concret en el flamenco, hi hagut conseqüències que ningú podia preveure, com el tancament de tablaos i sales de concerts o la incertesa de molts artistes que han vist cancel·lades o posposades les seves activitats professionals. Aquesta situació ha mostrat la nostra vulnerabilitat i ara toca aprendre de l´experiència i redissenyar estratègies per mantenir el sector viu.

En aquest context, Ciutat Flamenco celebra la seva vint-i-setena edició. Ara més que mai volem mantenir el nostre compromís amb la creació, la innovació i la història d´una cultura musical arrelada a Barcelona des de sempre. Històricament, Ciutat Flamenco ha estat l´expositor dels grans noms i les propostes de major interès que han marcat l´evolució del flamenco al llarg del segle XXI, a més de ser l´impulsor de nous projectes i del teixit cultural i social d´una ciutat en permanent transformació.

Ciutat Flamenco ha aconseguit a dia d´avui erigir-se com una cita inexcusable per als amants del gènere, tant per als que busquen artistes consagrats com els que volen descobrir nous valors. S´ha convertit en un esdeveniment indispensable al calendari cultural de Barcelona i la fa còmplice programant en diferents espais de la ciutat.

Degut a l´emergència sanitària, aquesta edició s´ha hagut de traslladar a l´octubre. La nova situació ha requerit un nou enfocament en el plantejament estratègic del festival. Des de l´organització s´ha optat per programar artistes residents a Catalunya. A més, i com a novetat, s´ha obert una convocatòria dirigida a tots els artistes de flamenco que vulguin presentar el seu projecte per aquesta edició. L´objectiu principal d´aquesta és donar més accessibilitat als projectes d´aquí, donar suport al talent local i, al mateix temps, descobrir noves propostes artístiques.

Un altre aspecte important d´aquesta edició és que Ciutat Flamenco es convertirà en el primer escenari de molts dels projectes. Hem apostat per programar espectacles que encara no han estat presentats, alguns d´ells ideats i desenvolupats des del propi festival.

Per segon any consecutiu, el festival acollirà el Congrés de Flamencologia i Pedagogia del Flamenco. Aquesta edició estarà dedicada a la guitarra, instrument fonamental del món flamenco.

Després de tants anys de vida de Ciutat Flamenco, mantenim intacte l´ànim i l´empenta que va ser el motor de la seva creació el 1993. Ara, a més, sumem l´experiència acumulada que concedeix al festival la màxima credibilitat i solvència.

Schedule

Diversos llocs

Address:
C Nou de la Rambla, 113
District:
Sants-Montjuïc
Area:
El Poble-sec
Post Code:
08004
City:
Barcelona
Where
Diversos llocs
When
From 24/10/2020 to 31/10/2020.

Website

Web:
ciutatflamenco.com

I like 176

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Users who viewed this also viewed...

Share