'Cinema Violeta'

Back

Feminism. Films from a women's point of view and a feminist perspective.

Cinema Violeta is a space at the La Lleialtat cultural centre dedicated to discovering little-known or invisible women filmmakers and documentary makers. The programme for this quarter highlights 8 March, International Women's Day.

After the screenings, there will be a space for an open public discussion.


UPCOMING SESSIONS


16 March, at 7 pm

Alba Sotorra’s “Commander Arian”

Spain, Germany, Syria | 2018 | 85 mins. Original version - Kurdish. With subtitles in Catalan

A story of women, war and freedom that takes us right to the front line of the Syrian war, where a battalion of female Kurdish guerrilla fighters, led by Commander Arian, try to liberate the city of Kobane from the so-called Islamic State, with the aim of leaving a free, egalitarian society for the next generation of women.


30 March, at 7 pm

"Chavalas", by Carol Rodríguez

Spain | 2021 | 116 mins. Original version - Spanish

Marta, Desi, Soraya and Bea, four friends who were inseparable as teenagers, meet again in the neighbourhood where they grew up, and relive an intense and tragicomic friendship. A reality that will force them to confront the teenagers they once were, and the women that they want to be.

Traductor de google :

Schedule

Others

Occur on:
La Lleialtat Santsenca.

Cinema Violeta és un espai periòdic de la Lleialtat dedicat a descobrir realitzadores, cineastes i documentalistes conegudes o invisibilitzades que, a través dels seus films, han tractat temàtiques amb mirada de dona i perspectiva feminista.

Després de les projeccions, hi ha un espai de col·loqui obert amb el públic.

La programació del trimestre, posa l’èmfasi en el 8M—Dia Internacional de les Dones.

26 gener, 19h−

Pioneres (II) —especial

Lotte Reiniger

Charlotte Reiniger (Berlín, 1899—Stuttgart, 1981) va ser una directora de cinema alemanya i la principal pionera de l’animació amb siluetes, anticipant-se a Walt Disney en més de deu anys.

En aquesta sessió en homenatge a les pioneres del cinema, es projectarà: «Les aventures del príncep Achmed» (Alemanya, 1926, 66min), el film d’animació més antic que es conserva creat a partir de retalls de cartó i làmines de plom sota la càmera; i també el documental «The Art of Lotte Reiniger» (1970, 17min), del director John Isaacs.

23 febrer, 19h−

«Callejeras»

de Silvia Moreno

Espanya | 2021 | 85min VO castellà

Un documental sobre la participació de les dones a una de les majors expressions de cultura popular d’Occident: el Carnaval de Cadis. Una celebració que es mostra com a reflex de la societat patriarcal, però en la qual també comencen a emergir noves veus. Una reflexió sobre els límits de l’humor i els estereotips de gènere.

16 març, 19h−

«Commander Arian»

d’Alba Sotorra

Espanya, Alemanya, Síria

2018 | 85min VO kurd. Subtitolat català

Una història de dones, guerra i llibertat que ens situa en ple front de la guerra de Síria on un batalló de guerrilleres kurdes, guiades per la comandant Arian, tracten d’alliberar la ciutat de Kobane del règim d’ Estat Islàmic amb l’objectiu d’entregar a la pròxima generació de dones, una societat lliure i igualitària.

30 març, 19h−

«Chavalas»

de Carol Rodríguez

Espanya | 2021 | 116min VO castellà

Marta, Desi, Soraya i Bea , quatre amigues inseparables durant l’adolescència, es retroben al barri on van créixer per reviure una autèntica i tragicòmica amistat. Una realitat que les obligarà a enfrontar-se a aquelles adolescents que van ser i a les dones que volen ser.

La Lleialtat Santsenca

Address:
Carrer d'Olzinelles, 31
District:
Sants-Montjuïc
Neighborhood:
Sants
City:
Barcelona
Where
La Lleialtat Santsenca
When
From 26/01/2023 to 30/03/2023

Phone number

Tel.:
937065254

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know