Cicle 'Aula de cinema 2023-2024'

Back

El cinema va sobreviure al sonor, a la televisió, al canvi del suport fotoquímic pel digital i, recentment, també a una pandèmia. Certament, els hàbits de consum han anat canviant, però l’espectacle col·lectiu davant una gran pantalla continua. Aquest és l’esperit de l’ Aula de Cinema, no menys sensible a les variacions produïdes en els cànons estètics.

Per això proposa un programa que conjuga grans clàssics amb reivindicacions menys conegudes; que confronta els pilars occidentals de Murnau, Chaplin, Welles o Fellini amb l’exotisme reconegut de Mizoguchi o les mirades perifèriques de Júlio Bressane o Haile Gerima; on hi ha les veus femenines de Lizzie Borden o Ida Lupino i també un espai per al cinema d’animació.

Aula de Cinema s’adreça particularment a la comunitat d’universitats i escoles de cinema, però també al públic que busca en la Filmoteca el cinema que difícilment es veu en altres pantalles. D’aquí, també, l’aposta per la transversalitat amb altres vessants de la programació.

La programació avança una sessió dedicada al cinema amateur, del qual se celebra el centenari el 2024, proposa una conferència d’Érik Bullot en el context de la seva exposició i projecta La Montagne Infidèle, el clàssic de Jean Epstein recentment recuperat pel nostre Centre de Conservació i Restauració.

La Història del Cinema segueix viva.

AULA B és el projecte educatiu, complementari al cicle Aula de Cinema, en què estudiants, acompanyats per l’equip de la Filmoteca i el professorat de les universitats i centres col·laboradors, reflexionen sobre la història del cinema i el fet de programar. Les sessions programades i acompanyades per l’alumnat tindran lloc el juny del 2024.

Consulteu programació en aquest enllaç.

Schedule

Others

Occur on:
Filmoteca de Catalunya.
Tickets sold at:
Filmoteca de Catalunya.
Organised by:
Filmoteca de Catalunya.

Filmoteca de Catalunya

Address:
Plaça de Salvador Seguí, 1*9
District:
Ciutat Vella
Neighborhood:
el Raval
City:
Barcelona
Where
Filmoteca de Catalunya
When
From 04/10/2023 to 05/06/2024

Phone number

Switchboard:
935 671 070

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know