BCNegra 2019

Back

Traductor de google :

Festivals. Barcelona’s crime writing festival pays homage to the Port de Barcelona.

This year’s BCNegra pays homage the Port de Barcelona, which has been the inspiration for many crime writers. To this end, the festival has two new sections relevant to the port: the Golondrines tour boats and the Fundació Navegació Oceànica de Barcelona (FNOB).

The festival also has a section dedicated to the memory of the bookseller Paco Camarasa, the driving force behind BCNegra, who died in April last year. The city will be presenting Camarasa’s legacy, with the Biblioteca de Montbau offering the bibliographical archive specialising in crime writing and the district archive in Ciutat Vella housing the documentary archive.

This year’s festival offers a total of 41 activities and 86 authors, including Claudia Piñeiro (winner of the 14th Pepe Carvalho prize), John Banville, Yasmina Khadra, Ferran Torrent and Leila Slimani.

Others

Se celebra a diferents llocs:
Palau de la Virreina.
Se celebra a diferents llocs:
Biblioteca Jaume Fuster.
Organitzat per:
Institut de Cultura de Barcelona.
Informa:
Palau de la Virreina.
Se celebra a diferents llocs:
Ajuntament de Barcelona.
Se celebra a diferents llocs:
Biblioteca Guinardó - Mercè Rodoreda.
Se celebra a diferents llocs:
Antiga Fàbrica Estrella Damm.
Se celebra a diferents llocs:
Aribau Multicines.
Se celebra a diferents llocs:
Sala Apolo.


Com a espai físic, però també com a territori mental, el port és un dels elements que defineixen Barcelona i, per tant, la literatura negra que es fa en aquesta ciutat. El port i aquest mar que ens posa en contacte amb el món que s´estén a l´altra banda estimulen la fantasia i irradien una nostàlgia, una esperança que amara els llibres i també les persones que els escriuen i els llegeixen.

Port Apatxe reivindica tant John Ford com la creació francesa de l´imaginari del barri Xino barceloní, amb Jean Genet al capdavant. I tot això –des del western a l´apatxe parisenc, passant pel filtre del quinqui autòcton, orgullós, hortera i territorial–, ho reivindicarem a BCNegra 2019. Hi haurà molts ports on atracar: des de Marsella fins a Buenos Aires, des de València fins a Tànger, des de Londres fins a Alger... Taules literàries, viatges a bord de les Golondrinas, teatre amb K, poemes des del cementiri d´Spoon River, rhythm and blues, llibres, personatges, pel·lícules i més de cent mirades al passat, el present i el futur de com explicar històries al voltant de la idea del Mal.

Tot, amb el record, sempre protector i sempre present, de Paco Camarasa i un cartell de figures convidades que impressiona.

Diferents indrets de la ciutat

District:
Ciutat Vella
Area:
El Raval
Post Code:
08002
City:
Barcelona
Where
Diferents indrets de la ciutat
When
From 24/01/2019 to 03/02/2019.

I like 257

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Users who viewed this also viewed...

Institut de Cultura de BarcelonaC la Rambla 99 (Ciutat Vella)
Palau de la VirreinaC la Rambla 99 (Ciutat Vella)
Fundació Conservatori del LiceuC Nou de la Rambla 88 (Ciutat Vella)
Biblioteca Jaume FusterPl Lesseps 20*22 (Gràcia)
Centre Cívic Casa GolferichsG.V. Corts Catalanes 491 (Eixample)
Museu Nacional d'Art de CatalunyaC Mirador Palau Nacional 6*10 (Sants-Montjuïc)

Share