Activitats 'Cercallibres Poble-sec 2021'

Back

Traductor de google :

Per tercer any consecutiu, els agents culturals del Poble-sec uneixen esforços per omplir el barri de cultura, llibres i literatura del 17 al 26 d’abril amb motiu de la Diada de Sant Jordi. El mateix 23 d'abril, al Casal Elkano regalen roses i llibres a canvi d'aliments per donar a qui en necessita.

El Cercallibres és una agenda comuna d’activitats per a tots els gustos i les edats on hi ha lloc per als espectacles escènics, els tallers participatius, els concerts o les presentacions, les signatures i la venda de llibres. Hi participen el Centre Civic El Sortidor i el Centre Cultural Albareda, les llibreries La Carbonera i La Raposa, la Biblioteca Poble-sec – Francesc Boix, els museus Etnològic i MNAC, la Fundació Miró i els teatres Lliure i Dau al Sec.

Simultàniament, tindrà lloc el Cercallibres amb les escoles, una col·laboració entre els equipaments culturals del barri i les escoles Poble-sec i Jacint Verdaguer que consisteix en la visita als equipaments i espais culturals per part de prop de 350 infants d’11 cursos, des de P4 fins a 6è de Primària, d’aquestes dues escoles.

Aquests grups escolars podran gaudir de conta-contes i espectacles de titelles al Centre Cívic El Sortidor, el Centre Cultural Albareda i la Biblioteca Francesc Boix; escoltar narracions a La Carbonera i La Raposa; fer un joc de pistes al Museu Etnològic; un taller de gravat a la Fundació Miró; conèixer clàssics de la literatura a través curtmetratges al Teatre Lliure; fer un taller de ressenyes de llibres al teatre Dau al Sec.

El Sant Jordi més solidari amb els veïns i les veïnes del Poble-sec tindrà lloc divendres al Casal Elkano, seu de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec (c. Elkano, 24), de 9 a 20 h. Al llarg de tot el dia hi haurà:


  • Recapte d’aliments (també de productes d’higiene personal) i de llibres infantils nous. Per cada 3 kg d’aliments (o similar) regalaran una rosa de Sant Jordi i per cada 5 kg una rosa i un llibre. El recapte anirà destinat a l’entitat del barri Bona Voluntat en Acció.
  • Recapte de smartphones de segona mà destinats a les persones en situació de sensellarisme ateses per l’entitat del barri Sant Joan de Déu | Serveis Socials.
  • Recollida de signatures per demanar l’amnistia de les persones represaliades per activitats polítiques del procés.


Programa d’activitats del Cercallibres

Espies de Barcelona

Dissabte 17, a les 12 h. Punt de trobada: La Carbonera (c. Blai, 40).

Inspirant-nos en el darrer llibre de l’escriptora Roser Messa, que inclou setze relats amb tinta fosca, trufats de curiositats que ens porten als carrers per on passegem cada dia, traçarem un mapa perfecte de l’espionatge barceloní.


Aconsella el teu llibre favorit

A partir de dissabte 17.Organitza: i Biscotti.

Grava la ressenya del teu llibre favorit en format rap, poema, cançó o comentari, en vídeo o àudio d’un minut, i envia-la a biscottinelforno@gmail.com. La compartirem amb tota la comunitat de lectors i lectores de  ibiscotti.org. Activitat participativa digital per a persones entre 4-18 anys.


Camellia

Dijous 22, a les 19 h. Centre Cívic El Sortidor . ENTRADES EXHAURIDES .

Concert de música clàssica i poesia. Fragments de “Les flors de debò”, que Mercè Rodoreda dedica a dones que lluiten, sedueixen, canten… Diàleg poètic amb violins barrocs de Teleman, Leclai, Rameau i d’altres. A càrrec de Dell’Anima.

Amb la col·laboració d’Òmnium Cultural Sants-Montjuic.


Signatura de llibres

De dimarts 20 a diumenge 25. Llibreria La Carbonera (c. Blai, 40).

Vindran a signar els escriptors i escriptores: Víctor G. Tur, Maria Rodó, Miqui Otero, Roser Messa, Mar Valldeoriola, Eli Solsona, Kiko Amat, Pol Guasch, Pau Riba, Paula Bonet, Laia Vinyas, Irene Pujadas, Sebastià Portell, Lola Vendetta, Guillem Sala, Arne Soler (Tres voltes Rebel), Borja Bagunyà, Bel Olid, Pol Galofre, Ada Klein, Elena Barrio, Roc Casagran, Mari Fouz, Maria Sevilla, Míriam Cano, Martí Sales, Louise Chennevière, Kiko Herrero.


Parada de llibres

Divendres 23, tot el dia. Llibreria La Raposa (c. Tapioles, 47).

Parada de llibres i fanzines amb temàtica feminista i antiespecista. I infantils amb perspectiva de gènere.


Parada de llibres

Divendres 23, de 10 a 21 h. Llibreria La Carbonera (c. Blai, 40).

Venda de llibres per a tots els gustos i edats.


Viquimarató

Dissabte 24, a les 10 h. MNAC i en línia.

Activitat presencial i en línia en què podreu formar-vos com a viquipedistes i aprendre, amb ajuda, a crear entrades de l’enciclopèdia digital. En aquest cas, l’objectiu és millorar els articles de la Viquipèdia relacionats amb les obres del museu i els artistes que hi tenen obra. S’obsequiarà amb una entrada al Museu als participants.

Inscripcions al web del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Organitzen: Biblioteca Joaquim Folch i Torres (MNAC) i Amical Viquipèdia.


Presentació de llibre i debat

Dissabte 24, tot el dia

Parada de llibres i presentació de llibre amb debat. Organitza: La Raposa.


Txema, the Postman

Dissabte 24, a les 12 h. Jardins de les Tres Xemeneies [Albaredalparc¡¡¡]

Diuen que és l’únic carter que ha repartit cartes pels cinc continents. Ha entregat paquets a la Reina d’Anglaterra, al Papa i a un president dels Estats Units. Distribueix tot el que té destinatari. Però avui s’adona que té un paquet sense adreça ni remitent.

Espectacle per a tots els públics,

dins el Barcelona Districte Cultural

Cal inscripció a albareda.inscripcionscc.com.


Taller de reciclatge de pancartes publicitàries

Dissabte 24, a les 11 h. Centre Cívic El Sortidor (pl. Sortidor 12).

En aquesta jornada reivindicativa, posarem en valor la reutilització de material com la lona de les pancartes per transformar-la en testos i punts de llibres. Visiteu també l’exposició ERRE que R en paral·lel. A càrrec de Upcycling Barcelona.

Cal inscripció a elsortidor.inscripcionscc.com.


Vermut electrònic i aniversari

Diumenge 25, a les 12 h. Llibreria La Raposa (c. Tapioles 47).

Celebració del quart any de La Raposa. Durant aquesta jornada hi haurà diferents propostes i actuacions poètiques. Paella, fideuà i vermut electrònic. Paradeta amb selecció dels millors títols de la llibreria.


Dia de la visibilitat lèsbica

Dilluns 26, a les 12 h. Llibreria La Raposa (c. Tapioles 47).

Acte commemoratiu. Selecció especial de títols de temàtica lèsbica. Celebrem juntes el dia de la visibilitat bollo amb sorpreses. Jocs de taula.

Where
Museu Nacional d'Art de Catalunya - Biblioteca Joaquim Folch i Torres
When
From 22/04/2021 to 26/04/2021

Phone number

Tel.:
936220360
Fax:
936220377

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share