30a Edició del Festival Ciutat Flamenco

Back

El festival Ciutat Flamenco, cita indispensable per als amants del flamenco, celebra els seus 30 anys de vida.

Els concerts tindran lloc del 20 al 29 d'octubre per diferents sales de Barcelona. 

La programació abraçarà des del flamenco més tradicional al més contemporani.

Com cada any, es donarà espai a les vessants pedagògiques i d'investigació del flamenco amb el Congrés Internacional de Flamencologia i Pedagogia Flamenca. A més, s'organitzarà el I Concurs de Baile Flamenco del festival.  

Programació 2023:

  • Divendres 20 d'octubre.

La 30a edició s’estrenarà amb el I Concurs de Baile Ciutat Flamenco, que estarà dedicat a Carmen Amaya en commemoració del 60 aniversari de la seva mort i el 110 aniversari del seu naixement. Encara no es coneixen els noms dels artistes que hi participaran, ja que han de ser seleccionats per un jurat a través d’una convocatòria oberta que es va tancar el 31 de juliol. Tindrà lloc el divendres 20 d’octubre a l’auditori de l’Escola José de la Vega i compta amb el suport d’aquesta institució, de l’Institut del Teatre, l’Escola de Baile La Tani, l’Associació d’En- senyaments de Dansa Espanyola de Catalunya (AEDEC), el Tablao de Carmen, el Tablao Flamenco Cordobés i el festival FlamenGi. Amb aquesta col·laboració entre diferents institucions i escoles es vol garantir l’èxit i la qualitat del concurs i promoure el flamenco i la dansa a la ciutat de Barcelona. Així, s’ofereix als concursants l’oportunitat de mostrar el seu talent i comptar amb el suport d’experts i professionals del sector.

  • Dissabte 21 d'octubre.

A les 12h. Al Tablao de Carmen. tindrà lloc una de les novetats d’aquesta edició: el concert familiar ¿Cómo me las maravillaría yo? de Flamencas Fantásticas. És una proposta participativa i dinàmica, plena de color i entusiasme, on es balla, es canta, es dibuixa i es comparteix la passió pel flamenco.

A la tarda, al Tablao Flamenco Cordobés, Pau Figueres Trio presentarà un repertori de música original on la guitarra flamenca és la protagonista indiscutible.

La jornada es tancarà amb un concert doble al Centre Artesà Tradicionàrius, amb Ser de luz de Sergio de Lope Trio i Arrels de Libérica.

  • Diumenge 22 d'octubre.

Al Centre Artesà Tradicionàrius, tindrà lloc Cante x Guitarra, tres concerts a duo formats per una cantaora i un guitarrista que endinsaran al públic a les arrels del flamenco i el faran gaudir de l’excel·lència artística sorgida del diàleg entre els dos músics. Les parelles que actuaran són Pedro Sierra & La Tobala, José Luís Montón & Sandra Carrasco i Antonia Contreras & Juan Ramón Caro.

  • Dilluns 23 d'octubre.

Torn de Gospel Meets Flamenco a la sala Apolo, un espectacle original, agosarat i carregat d’entusiasme que lideren Paula Domínguez i Ramón Escalé. Versionen des d’antics espirituals fins a temes contemporanis en un mestissatge on el flamenco i el gospel es complementen, s’enriqueixen i s’adopten amb naturalitat.

  • Dimarts 24 d'octubre.

Doble concert a la sala Paral·lel 62. La primera en actuar serà la cantaora Laura Santos que, acompanyada de la guitarra d’Edgar Platón, presentarà una proposta personal i íntima. Seguidament actuarà la Companyia Ciutat Flamenco amb Rambla abajo. Aquest grup, nascut de la unió del Taller de Músics i l’Escola José de la Vega, presenta una posada en escena innovadora i multidisciplinària que barreja baile flamenco, dansa contemporània i dansa estilitzada amb música electrònica, flamenco i jazz. Des d’un sentit metafòric, representa un passeig per la Rambla de Barcelona.

  • Dimecres 25 d'octubre.

La cantaora Alba Carmona, en un format íntim, s’acompanyarà del guitarrista Jesús Guerrero sobre l’escenari de la sala Golem’s. Compartiran amb el públic un repertori variat de temes propis, cantes tradicionals i versions d’artistes com Chavela Vargas, Carlos Cano o Lluís Llach.

  • Dijous 26 octubre.

El bailaor Ángel Rojas presentarà a la sala Luz de Gas el seu espectacle Ser baile, un viatge emocional des de l’essència del flamenco en el seu estat més verge: toque, cante i percussió.

  • Divendres 27 d’octubre.

Diego Guerrero presentarà a Tarantos l’espectacle Por la tangente, on desdibuixa les fronteres de la tradició i trenca amb els dictàmens de la indústria, sense deixar de donar continuïtat a la seva essència flamenca.

  • Dissabte 28 d’octubre.

El festival seguirà el a la sala Luz de Gas amb Proceso eterno de Patricia Guerrero, un espectacle de baile que es construeix i es desconstrueix en cada moviment, que se submergeix en el procés de la vida, on cicles i patrons es repeteixen constantment.

  • Diumenge 29 d'octubre.

La 30a edició de Ciutat Flamenco es tancarà amb dos concerts. El primer serà el ja tradicional concert vermut al Tablao de Carmen, enguany protagonitzat per la cantant Sara Sambola i el músic i productor Carlos Cuenca. La seva proposta es mou entre el flamenco, la música urbana i l’electrònica. El colofó final el posarà Gipsy Concert, la producció pròpia d’enguany. Es tracta d’un concert homenatge a l’obra homònima escrita per Enrique Cofiner i Sabicas als anys 70. Ara, torna als escenaris de la mà del guitarrista flamenco Alejandro Hurtado i una orquestra de músics emergents que representen la nova escena musical catalana. Aquest espectacle és una coproducció de L’Auditori, l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i el Taller de Músics.

A més, com ja és tradició, el festival acollirà el V Congrés Internacional de Flamencologia i Pedagogia Flamenca, que tractarà temes relacionats amb la investigació flamenca i la pedagogia i la transcripció musical sobre el flamenco. Tindrà lloc a la Casa Seat els dies 27 i 28 d’octubre i comptarà amb l’actuació de Paula Domínguez, que presentarà el seu primer disc en solitari Bendita ilusión (Kzoo Music, 2023).

Luz de Gas - Casa Seat - Restaurant Tablao Flameco del Poble Espanyol - Tablao Flamenco Cordobés - Centre Artesà Tradicionarius - Escola de Ball Jose Vega - Sala Tarantos - Teatre Golem's - Sala Paral·lel 62 - Sala Apolo

City:
Barcelona
Where
Luz de Gas - Casa Seat - Restaurant Tablao Flameco del Poble Espanyol - Tablao Flamenco Cordobés - Centre Artesà Tradicionarius - Escola de Ball Jose Vega - Sala Tarantos - Teatre Golem's - Sala Paral·lel 62 - Sala Apolo
When
From 20/10/2023 to 29/10/2023

Website

Web venda d'entrades:
https://ciutatflamenco.com
Web:
http://ciutatflamenco.com

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know