'Bocaccio, temple de la Gauche Divine'

Back

El Palau Robert estarà tancat fins a nova comunicació a partir del divendres 13 de març, a les 14 hores

Exhibitions. The impact of the legendary nightlife venue in the Barcelona and Catalonia of the 60s and 70s.

Bocaccio, the legendary nightlife venue at C/ Muntaner, 505, which was created by Oriol Regàs in February 1967 and which closed down in July 1985, was the favourite hangout for the so-called Gauche Divine.

This wasn’t just a disco where people had fun, no temple of frivolity, snobbism and the bourgeois, but rather a meeting point for a generation of liberal professionals and left-wing intellectuals who excelled in their respective fields: photography, music, architecture, design, fashion, film, publishing, literature etc.

There they met, conversed connected and nourished each other. They had fun, but also forged a creativity which was evolving and changing its way of creating the country.

The exhibition offers a journey through photos, all sorts of objects and documents summing up the aesthetic and conceptual imprint of a pioneering place in the creation of a brand through merchandising which consolidated Bocaccio as much more than a disco.

Traductor de google :

Schedule


El Palau Robert reviu la història de la sala de festes i club social Bocaccio, focus d´antifranquisme i de la Gauche Divine durant la dècada dels 60 a Barcelona en una època de canvis, mutacions i obertura.

"Bocaccio, temple de la gauche divine", comissariada pel periodista Toni Vall, explica l´impacte i la transcendència de Bocaccio en la vida política, cultural i social a Barcelona i Catalunya. El grup d´intel·lectuals d´esquerra (arquitectes, escriptors, fotògrafs, models...) que es trobava a la sala va assumir un paper rellevant dins la vida cultural i social de la ciutat i del país amb la generació de quantitat de noves propostes creatives.

Bocaccio, la mítica sala del carrer Muntaner, 505, creada el febrer de 1967 per Oriol Regàs i que va tancar el juliol del 1985, va ser l'indret preferent de trobada de l'anomenada Gauche Divine. No era només una discoteca on passar-s'ho bé, no era cap temple de la frivolitat, el pijerío i la burgesia, sinó que era punt de reunió d'una generació de professionals liberals que excel·lien en els seus respectius camps: fotografia, música, arquitectura, disseny, moda, cinema, edició, literatura etc. S'hi trobaven, conversaven, connectaven, es fecundaven entre ells. S'ho passaven bé però també fomentaven una creativitat que estava canviant la forma de ser i de crear del país..

L´exposició proposa un recorregut per fotos, objectes i tota mena de documents que testimonien l'empremta estètica i conceptual d'un lloc que va ser pioner en la creació d'una imatge de marca a través del marxandatge que va consolidar Bocaccio com molt més que una discoteca. Bocaccio va obrir la botiga BRM del carrer Enric Granados per vendre-hi els seus productes, alhora que organitzava viatges, obria sucursals, creava segells de llibres, cinema, disseny i música...

El relat expositiu es presenta en els àmbits A Muntaner 505, El temple de la gauche divine, La marca s´expandeix, Bocaccio i el territori, i Marxandatge, esdeveniments i espectacles.

Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya

Address:
Pg Gràcia, 107
District:
Eixample
Area:
La Dreta de Eixample
Post Code:
08008
City:
Barcelona
Where
Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya
When
From 16/01/2020 to 12/04/2020.

Phone number

#:
932388091
Fax:
932334010

I like 77

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share