17th Barcelona Film and Human Rights Festival

Back

Films. This edition will be tackling issues such as climate change, citizen empowerment and the economic and health crisis.

The Barcelona Film and Human Rights Festival, which officially opened on 1 December, offers over a hundred and ten films, screened on several digital platforms.

This edition’s films talk of climate change and sustainable humanity, democratic development, fundamental rights, poverty, citizen empowerment, hate speeches, violence, the economic and health crisis, children’s rights and protection of the eldery, employment rights, migratory exoduses and freedome of expresión in today’s journalism.

The festival’s programme also includes master classes, screenings of films in universities and prisons and art-gallery initiatives, and will conclude with the International Human Rights Forum taking place during the first quarter of 2021.

The conclusion and awards ceremony will take place on 5 March 2021, coinciding with the round table being held entitled “With love from Central America. Why are Central Americans fleeing?”, to mark the 70th anniversary of the office of the United Nations High Commissioner for Refugees.

You can check out the festival’s programme from this link.

Traductor de google :

Others

Occur on:
Aribau Multicines.

En aquest moment que s´està valorant aplicar lleis per cancel·lar la cultura, el festival vol fomentar i promoure la cultura i la professionalització en un moment de crisi extrema que està a la vora del col·lapse i de la seva extinció.

El Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona-FCDHBCN portarà a Barcelona al pare de Julian Assange (Mr. John Shipton) i al relator de l´ONU Nils Melzer just abans de la resolució d´un dels judicis més importants de segle.

El festival s´inaugura amb l´estrena mundial de The War on Journalism: The Case of Julian Assange (La guerra al Periodisme: El Cas de Julian Assange) dirigida per Juan Luis Passarelli que tindrà lloc l´1 de desembre. Serà un moment clau per al cas de Julian Assange, ja que el 4 de gener serà quan la justícia britànica decidirà el futur d'Assange.

Aquest any el festival també comptarà amb Francia Márquez, defensora de drets humans amenaçada i desplaçada per lluitar contra la mineria il·legal, guanyadora del Goldman Environmental Prize, considerat el Premi Nobel d´ecologia. Conversarà amb representants de la Xarxa de Dones Llatinoamericanes i del Carib, en el marc del Fòrum Internacional de Drets Humans el 3 desembre a la Model de Barcelona.

El certamen comptarà amb més de 110 films que es projectaran en diferents plataformes digitals. Completarà la seva programació amb masterclass, projeccions de pel·lícules en universitats i centres penitenciaris, actuacions a galeries d´art i finalitzarà amb el Fòrum Internacional de Drets Humans que es farà durant el primer trimestre del 2021.

Els films d'aquesta edició parlen del canvi climàtic i la humanitat sostenible, el desenvolupament democràtic, els drets fonamentals, la pobresa, l'empoderament ciutadà, els discursos d'odi, la violència, la crisi econòmica i sanitària, els drets dels nens i la protecció als ancians, els drets laborals, els èxodes migratoris i la llibertat d´expressió en el periodisme actual.

La cloenda i lliurament dels premis tindrà lloc el 5 de març de 2021, dia en què també tindrà lloc la taula rodona "Con amor desde Centroamérica/¿Por qué huyen los centroamericanos?", en el marc del 70 aniversari de l´Alt Comissionat de les Nacions Unides pels Refugiats.

Podeu consultar la programació del festival en aquest enllaç.

Address:
C Aribau, 5
District:
Eixample
Barri:
l'Antiga Esquerra de l'Eixample
Post Code:
08011
City:
Barcelona
Quan
From 01/12/2020 to 05/03/2021

Website

Web:
https://fcdhbcn.com

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share