"Festa Major de la Dreta de l'Eixample i 16a Fira Modernista" : Programa d'activitats virtuals

Back

Traductor de google :


Enguany els passejos per les parades modernistes i d´alimentació al carrer Girona, les actuacions al carrer de les escoles de música del barri, la nòria modernista o la tradicional bicicletada no es podran fer. La Fira Modernista-Festa Major de la Dreta manté les dates previstes abans de la pandèmia de la covid-19, però les activitats seran virtuals a través de les xarxes, en especial de l'Instagram de CorEixample i el de la Ruta del Modernisme de Barcelona, però també dels perfils de Twitter i Facebook d'altres entitats col·laboradores.

Aquesta edició de la Fira estarà centrada en la figura de la periodista, escriptora i poetessa feminista Dolors Monserdà, molt lligada al moviment modernista català i primera dona en presidir uns Jocs Florals.

- Activitats destacades:

Dimecres 3 de juny, a les 18 h. La Biblioteca Sofia Barat donarà a conèixer la figura de Dolors Monserdà en clau femenina a través de la directora de l´Observatori Cultural de Gènere, M. Àngels Cabré.
Dimecres 3 de juny, a les 19 h. Emissió en directe del Pregó de Festa Major. A càrrec de la Dra. Sílvia Zamora, veïna del barri i metgessa de família del CAP Roger de Flor, i amb traducció simultània a la llengua de signes.
Dijous 4 de juny, a les 17 h. El Centre Cívic La Casa Elizalde en reserva, com cada any, ha preparat una exposició lligada al passat històric del barri. S´estrena online ´A festes em convides´, que repassa les festes i celebracions ocorregudes a l´Eixample durant la primera meitat del segle XX de la mà de fotografies històriques de les Festes de la Mercè, el Carnestoltes o les Batalles de Flors.
Dijous 4 de juny, a les 19 h. Xerrada "La modernitat de Dolors Monserdà" A càrrec de Carme Mas, filòloga i de Marta Pessarrodona, comissària de l´Any Dolors Monserdà.
Divendres 5 de juny, a les 16 h. Taller de ciència de la mà del col·legi Sagrat Cor Diputació i a les 17 h la Biblioteca Sofia Barat ha programat una sessió de contacontes a càrrec de Santi Rovira.
Divendres 5 de juny, a les 22 h. Concert Jove virtual (emissió en directe). Organitza: Casal de Joves La Dreixa
Dissabte 6 de juny, a les 10.30 h. Presentació del poema de Dolors Monserdà ´L´ametller florit´ de la façana de la Casa Amatller
Dissabte 6 de juny, a les 16 h. Estrena del vídeo ´Balla pel taller Masriera´ amb el calidoscopi dels balls fets pels veïns i veïnes.
Diumenge 7 de juny, a les 19.30 h. La vida als patis i balcons (Memòria d´una primavera diferent). Videomuntatge recull dels treballs presentats i publicació de les obres guanyadores.
Diumenge 7 de juny, a les 20 h. Concert virtual de Los Vecinos.

Vegeu aquí tota la programació

Schedule

Others

Organitzat per:
Institut Municipal del Paisatge Urbà i Qualitat de Vida. La Fira Modernista
CorEixample Associació de Comerciants i Professionals Dreta Eixample. La Fira Modernista i la Festa Major
Associació de Veïns de la Dreta de l'Eixample. I d'altres entitats de la Dreta de l'Eixample:La Festa Major de la Dreta de l'Eixample

Tots els actes es poden seguir a Instagram

Address:
C Girona, 100
District:
Eixample
Area:
La Dreta de Eixample
Post Code:
08009
City:
Barcelona
Where
Tots els actes es poden seguir a Instagram
When
From 03/06/2020 to 07/06/2020.

More information

Instagram:
#FMDretaEixample2020
Instagram:
#FiraModernistaBCN2020
Instagram:
https://www.instagram.com/coreixample/

I like 852

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share