XXVII Setmana Cultural Gràcia amb amb la Mediterrània

Tornar

XXVII Setmana Cultural Gràcia amb la Mediterrània 25è aniversari de la 1a Conferència Euromediterrània a Barcelona (1995) i de la Conferència Mediterrània Alternativa (CMA)

Aquest any no dediquem la Setmana Cultural a un país de la Mediterrània, si no que com que s'acompleix el 25è aniversari de la 1a Conferència Euromediterrània, celebrada a Barcelona el 1995, volen donar veu al teixit associatiu que va organitzar la Trobada Alternativa que es va fer en paral·lel. La idea és fer un balanç crític d'aquests 25 anys i, sobretot, de l´objectiu central de la Conferència Euromediterrània que era disposar d'una política Europea envers la Mediterrània.

La crisi sanitària provocada pel Coronavirus, ens ha obligat a replantejar la setmana, ja que tampoc podiem asegurar que pogués venir cap ponent dels paisos àrabs mediterranis.

Les activitats de la Setmana es faran a La Violeta i a la Biblioteca Jaume Fuster.

PROGRAMA D'ACTIVITATS:

Dijous 17 de desembre

Enllaç taula rodona 19 h Taula rodona "25 anys del Projecte Euromediterrani. Valoració crítica d'un procés", Divendres 18 de desembre

Centre de Cultura Popular La Violeta (Maspons, 6)

19 h Cicle Veus de la Mediterrània. Yacine Belahcene ens presenta "IDURAR", muntanyes en amazic, el seu nou treball fet durant el confinament.

Yacine Belahcene (veu), Massi Aït-Ahmed (baix elèctric i veu), Gabriel Fletcher (guitarra elèctrica) i Jose Luis Garrido (bateria i programació). IDURAR inicia el seu camí a les muntanyes de l´Atles i arriba a les nostres costes navegant pel Mediterrani i reivindicant la seva musicalitat sense complexes, amb sonoritats que ressonen als ports d´Alger, Marsella o Barcelona.

IDURAR reivindica la mescla en la seva naturalitat, sense impostures artificials i sense complexes en cantar en català, en amazic o en àrab algerià i que s´expandeixen més enllà del folk i la música tradicional autòctona, incorporant potentíssims elements d´ electrònica que l´acosten a la música urbana.

Entrada gratuïta. Aforament limitat.Cal inscripció prèvia als telèfons del Centre Cívic La Sedeta, 932 073 703 / 934 591 228 o al correu electrònic: informacio@cclasedeta.cat

Dissabte 19 de desembre

Biblioteca Jaume Fuster (Pl. Lesseps, 20-22)

17 h Projecció de la pel·lícula FATWA, Mahmoud ben Mahmoud - Tunísia -102 min- 2018 - VOSC

Sinopsi: Brahim, un tunisià resident a França, torna a Tunis per enterrar el seu fill Marwan, mort en un accident de moto. Quan descobreix que el jove militava en un grup islamista radical, Brahim decideix dur a terme la seva pròpia investigació per comprendre els motius de la seva radicalització i identificar les persones que l'adoctrinaven. A poc a poc, la investigació el durà a qüestionar les circumstàncies de la seva mort.

Debat posterior amb Mustapha Aoulad Sellam, membre de l'Associació STOP als Fenòmens Islamòfobos SAFI i Txell Bragulat, membre de Sodepau i directora de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya.

Modera: Josep Maria Navarro, membre de Sodepau.

Entrada gratuïta. Aforament limitat.Cal inscripció prèvia als telèfons del Centre Cívic La Sedeta, 932 073 703 / 934 591 228 o al correu electrònic: informacio@cclasedeta.cat

Exposició

Canal de YouTube Cívic La Sedeta Del 28 de novembre al 20 de desembre "El sol surt per a tots". Exposició de pintura i obra gràfica d'Isabel Feliu.

Declaració Universal de Drets Humans, Article 3: Tota persona té dret a la vida, a la llibertat i la seva seguretat". Un article tan breu i tan ple alhora, i que tant em remou...

Horaris

Biblioteca Jaume Fuster

Adreça:
Pl Lesseps, 321
Districte:
Gràcia
Barri:
el Camp d'en Grassot i Gràcia Nova
Població:
Barcelona
On
Biblioteca Jaume Fuster
Quan
Des de 17/12/2020 al 19/12/2020

Telèfon

Inscripcions:
93 459 12 28 Centre Cívic la Sedeta
Tel.:
933684564
Fax:
933684565

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix