XVII Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona

Tornar

Cinema. En aquesta edició s’aborden temes com el canvi climàtic, l’empoderament ciutadà o la crisi econòmica i sanitària.

El Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona, que es va inaugurar l’1 de desembre, ofereix més de cent deu films, que es projecten en diferents plataformes digitals.

Les pel·lícules d’aquesta edició parlen del canvi climàtic i de la humanitat sostenible, el desenvolupament democràtic, els drets fonamentals, la pobresa, l’empoderament ciutadà, els discursos d’odi, la violència, la crisi econòmica i sanitària, els drets dels infants i la protecció de les persones grans, els drets laborals, els èxodes migratoris i la llibertat d’expressió en el periodisme actual.

La programació del festival també inclou classes magistrals, projeccions de pel·lícules en universitats i centres penitenciaris i actuacions en galeries d’art, i es clourà amb el Fòrum Internacional de Drets Humans, que se celebrarà durant el primer trimestre del 2021.

La cloenda i el lliurament dels premis tindrà lloc el 5 de març de 2021, dia en què també se celebrarà la taula rodona “Con amor desde Centroamérica. ¿Por qué huyen los centroamericanos?”, en el marc del 70è aniversari de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats.

Podeu consultar la programació del festival en aquest  enllaç.

Altres

Se celebra a:
Aribau Multicines.

En aquest moment que s´està valorant aplicar lleis per cancel·lar la cultura, el festival vol fomentar i promoure la cultura i la professionalització en un moment de crisi extrema que està a la vora del col·lapse i de la seva extinció.

El Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona-FCDHBCN portarà a Barcelona al pare de Julian Assange (Mr. John Shipton) i al relator de l´ONU Nils Melzer just abans de la resolució d´un dels judicis més importants de segle.

El festival s´inaugura amb l´estrena mundial de The War on Journalism: The Case of Julian Assange (La guerra al Periodisme: El Cas de Julian Assange) dirigida per Juan Luis Passarelli que tindrà lloc l´1 de desembre. Serà un moment clau per al cas de Julian Assange, ja que el 4 de gener serà quan la justícia britànica decidirà el futur d'Assange.

Aquest any el festival també comptarà amb Francia Márquez, defensora de drets humans amenaçada i desplaçada per lluitar contra la mineria il·legal, guanyadora del Goldman Environmental Prize, considerat el Premi Nobel d´ecologia. Conversarà amb representants de la Xarxa de Dones Llatinoamericanes i del Carib, en el marc del Fòrum Internacional de Drets Humans el 3 desembre a la Model de Barcelona.

El certamen comptarà amb més de 110 films que es projectaran en diferents plataformes digitals. Completarà la seva programació amb masterclass, projeccions de pel·lícules en universitats i centres penitenciaris, actuacions a galeries d´art i finalitzarà amb el Fòrum Internacional de Drets Humans que es farà durant el primer trimestre del 2021.

Els films d'aquesta edició parlen del canvi climàtic i la humanitat sostenible, el desenvolupament democràtic, els drets fonamentals, la pobresa, l'empoderament ciutadà, els discursos d'odi, la violència, la crisi econòmica i sanitària, els drets dels nens i la protecció als ancians, els drets laborals, els èxodes migratoris i la llibertat d´expressió en el periodisme actual.

La cloenda i lliurament dels premis tindrà lloc el 5 de març de 2021, dia en què també tindrà lloc la taula rodona "Con amor desde Centroamérica/¿Por qué huyen los centroamericanos?", en el marc del 70 aniversari de l´Alt Comissionat de les Nacions Unides pels Refugiats.

Podeu consultar la programació del festival en aquest enllaç.

Aribau Multicines

Adreça:
C Aribau, 5
Districte:
Eixample
Barri:
l'Antiga Esquerra de l'Eixample
Codi postal:
08011
Població:
Barcelona
On
Aribau Multicines
Quan
Des de 01/12/2020 al 05/03/2021

Telèfon

Tel.:
934545108
Fax:
934545108

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix