Passejades històrico-artístiques per Sants i Les Corts

Tornar

Història. Descobreix la història de 10 llocs emblemàtics de Sants i Les Corts a través del diàleg que estableixen 10 obres d’artistes contemporanis produïdes per a cadascun dels llocs on es presenten.

3 itineraris històrico-artístics comentats

Per conèixer les històries, els personatges i les obres de «Va començar amb l’aigua», s'ha organitzat un programa de passejades comentades agrupades en 3 itineraris diferents (El Camí del Foc, de l’Aire i de la Terra) conduïts per professionals de la història i l’escena artística local.

El programa de visites s’estén durant 8 mesos (del juliol de 2021 al febrer de 2022) i té lloc mensualment. A cada passejada es podrà veure in situ i en exclusiva una obra del lloc específic d’un dels artistes participants.

Aquest obres originals de: Sergi Aguilar, Ely Daou, Logan B. Fields, Teresa Gancedo, Marc Larré, Rebecca Lyne, Josep Miracle, Lizette Nin i Rubén Verdú. 


  • El Camí del Foc / Itinerari 1 (3 de juliol, 25 de setembre i 18 de desembre)

El Camí del Foc és un itinerari amb accent artístic que fa parada a Casa Batllori, un taller de terrissa fundat l’any 1792, on l’artista Marc Larré ha treballat amb el terrissaire Andreu Batllori per rescatar motlles obsolets que han modelat la història de Catalunya.

Es parlarà de la moda espiritista a través de les accions de l’artista Logan B. Fields. S'explorarà la memòria de la fàbrica tèxtil on treballava la Justa Goicoechea, a la qual l’artista Rebecca Lyne ret homenatge. Es pujarà fins a la Maternitat on, a través de l’obra d’en Sergi Aguilar i la pel·lícula «La Llum d’Elna», es podran conèixer els personatges que donen nom als carrers adjacents. I es finalitzarà amb l’obra de la Teresa Gancedo a la Fundació Suñol.

Itinerari a càrrec d’Alexia Medici · Idioma: castellà


  • El Camí de l’Aire / Itinerari 2 (17 de juliol, 16 d'octubre i 15 de gener)

El Camí de l’Aire és un itinerari de caire històric on l’historiador santsenc Agus Giralt, de Memòria en Moviment, transporta als rastres de la conflictivitat social que va tenir lloc entre el 1854 i el 1946.

Prenent com a punt de partida el context del Vapor Vell i l’obra de Rubén Verdú, es podran contemplar les múltiples cares de la violència. Com recorda Ely Daou, molts van haver d’amagar-se per a sobreviure. Algunes, com Justa Goicoechea representada per Rebecca Lyne, van lluitar a través de la seva acció política. Altres, com Elisabeth Eidenbenz, van resistir per a salvar vides.

Itinerari a càrrec de Memòria en Moviment · Idioma: català


  • El Camí de la Terra / Itinerari 3 (28 d'agost, 20 de novembre i 19 de febrer)

El Camí de la Terra és un itinerari de caire històric on l’historiador santsenc Agus Giralt guiarà pels carrers antics de Sants fins a arribar a Casa Batllori, un dels tallers de terrissa més antics de la ciutat. A través de l’obra de Marc Larré es comentarà com la família Batllori va viure l’evolució de Sants des d’un petit poble agrícola a una de les zones més industrialitzades de Catalunya.

Es redescobrirà l’entorn de Can Mantega on l’artista Lizette Nin il·luminarà sobre les vides de les persones que donen nom als carrers. La visita acaba acompanyats de Josep Miracle, testimoni dels canvis en les formes de vida.

Itinerari a càrrec de Memòria en Moviment · Idioma: català

Horaris

Altres

Se celebra a:
La Lleialtat Santsenca.

«Va començar amb l’aigua. Una interpretació artística de la història dels nostres barris» és un projecte a cura d’Alexia Medici que convida a descobrir la història de 10 llocs emblemàtics de Sants i Les Corts a través de la història de l’indret i el diàleg que estableixen 10 obres d’artistes contemporanis produïdes específicament per a cadascun dels llocs on es presenten.

3 itineraris històrico-artístics comentats

Per conèixer les històries, els personatges i les obres de «Va començar amb l’aigua», hem organitzat un programa de passejades comentades agrupades en 3 itineraris diferents (El Camí del Foc, de l’Aire i de la Terra) conduïts per professionals de la història i l’escena artística local.

El programa de visites s’estén durant 8 mesos (del juliol de 2021 al febrer de 2022) i té lloc mensualment. A cada passejada es podrà veure in situ i en exclusiva una obra site-specific d’un dels artistes participants.

Aquest obres originals de: Sergi Aguilar, Ely Daou, Logan B. Fields, Teresa Gancedo, Marc Larré, Rebecca Lyne, Josep Miracle, Lizette Nin i Rubén Verdú. 


El Camí del Foc / Itinerari 1 (3 de juliol, 25 de setembre i 18 de desembre)

El Camí del Foc és un itinetari amb accent artístic que fa parada a Casa Batllori, un taller de terrissa fundat l’any 1792, on l’artista Marc Larré ha treballat amb el terrissaire Andreu Batllori per rescatar motlles obsolets que han modelat la història de Catalunya.

Parlarem de la moda espiritista a través de les accions de l’artista Logan B. Fields. Explorarem la memòria de la fàbrica tèxtil on treballava la Justa Goicoechea, a la qual l’artista Rebecca Lyne ret homenatge. Pujarem fins a la Maternitat on, a través de l’obra d’en Sergi Aguilar i la pel·lícula «La Llum d’Elna», coneixerem els personatges que donen nom als carrers adjacents. Finalitzarem amb l’obra de la Teresa Gancedo a la Fundació Suñol.

Itinerari a càrrec d’Alexia Medici · Idioma: castellà


El Camí de l’Aire / Itinerari 2 (17 de juliol, 16 d'octubre i 15 de gener)

El Camí de l’Aire és un itinerari de caire històric on l’historiador santsenc Agus Giralt, de Memòria en Moviment, ens transporta als rastres de la conflictivitat social que va tenir lloc entre el 1854 i el 1946.

Prenent com a punt de partida el context del Vapor Vell i l’obra de Rubén Verdú, contemplarem les múltiples cares de la violència. Com ens recorda Ely Daou, molts van haver d’amagar-se per a sobreviure. Algunes, com Justa Goicoechea representada per Rebecca Lyne, van lluitar a través de la seva acció política. Altres, com Elisabeth Eidenbenz, van resistir per a salvar vides.

Itinerari a càrrec de Memòria en Moviment · Idioma: català


El Camí de la Terra / Itinerari 3 (28 d'agost, 20 de novembre i 19 de febrer)

El Camí de la Terra és un itinerari de caire històric on l’historiador santsenc Agus Giralt ens guia pels carrers antics de Sants fins a arribar a Casa Batllori, un dels tallers de terrissa més antics de la ciutat. A través de l’obra de Marc Larré comentarem com la família Batllori va viure l’evolució de Sants des d’un petit poble agrícola a una de les zones més industrialitzades de Catalunya.

Redescobrirem l’entorn de Can Mantega on l’artista Lizette Nin ens il·luminarà sobre les vides de les persones que donen nom als carrers. La visita acaba acompanyats de Josep Miracle, testimoni dels canvis en les formes de vida.

Itinerari a càrrec de Memòria en Moviment · Idioma: català


La Lleialtat Santsenca

Adreça:
Carrer d'Olzinelles, 31
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
Sants
Població:
Barcelona
On
La Lleialtat Santsenca
Quan
Des de 03/07/2021 al 19/02/2022

Telèfon

Tel.:
937065254

Web

Web venda d'entrades:
https://pretix.eu/lleialtat/aigua/

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix