‘Les oblidades’

Tornar

Espectacles. L’obra, guardonada amb el premi Teatre Akadèmia, té com a protagonistes totes les dones que no recordem.

Dues dones es troben en un espai on només hi ha nines de tot tipus: de plàstic, de porcellana, de drap, de goma, de làtex… No recorden qui són, de què es coneixen o com han anat a parar en aquest espai abstracte, però a través de les nines comencen a recordar i reviure les dones que van ser al llarg de la humanitat.

L’obra, escrita i dirigida per Lara Díez Quintanilla i interpretada per Míriam Monlleó i Bàrbara Roig, ens proposa un viatge pel sentit de la memòria i l’existència a través de les dones. Dones que mai no han estat les protagonistes de la història, sinó que han estat maltractades i sotmeses per la tirania heteropatriarcal en totes les cultures. Dones que, malgrat haver sostingut la humanitat al llarg dels segles, no recorden haver fet res, i nosaltres les hem oblidat. Com les nines que acaben llançades en un contenidor, despullades de qualsevol identitat. Oblidades.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Teatre Akadèmia.
Es venen les entrades a:
Teatre Akadèmia.


"Les oblidades" tracta de dues dones que es troben en un espai abstracte on només hi ha nines. Tot tipus de nines: porcellana, goma, plàstic, drap, làtex, ... No saben qui són, ni com han anat a parar allà, ni de què es coneixen. Tenen la memòria molt debilitada. Serà la visió de les nines el que les hi permetrà recordar i reviure les dones que van ser al llarg de la humanitat fins al dia d'avui. Van ser moltes dones, de diverses èpoques, cultures i educacions. Entre elles han tingut totes les relacions possibles que dues persones poden tenir. En totes les vides que han viscut, han estat sempre sotmeses a la tirania de l'heteropatriarcat i d'un sistema embogidor. I, amb això, han estat la base de les generacions venien després i han transmès i perpetuat sistemes, coneixements, maneres de veure i entendre la vida. La humanitat ha caminat sobre la terra que elles han deixat preparada. Però no recorden haver fet res i nosaltres les hem oblidat.

Aquelles nines que un dia van tenir nom a la intimitat de casa nostra, que jugaven diversos rols en nosaltres, que ens acompanyaven i parlaven diferent, segons de quin tipus de nina es tractés, van acabar despullades d'identitat en un contenidor. Si mai algú les veu, només sabrà diferenciar si es tracta d'una Barbie, una Nenuco, una Rosaura, una Pini-Pon, una Polly-poquet, una nina de drap, una de porcellana... però no recordarà quin nom tenia ni què van fer per nosaltres. Així són Les oblidades.

Repartiment:
Míriam Monlleó
Bàrbara Roig

Teatre Akadèmia

Adreça:
C Buenos Aires, 47*49
Districte:
Eixample
Barri:
L'Antiga Esquerra de l'Eixample
Codi postal:
08036
Població:
Barcelona
On
Teatre Akadèmia
Quan
Del 22/05/2019 al 16/06/2019.

Telèfon

Telèfon:
934951447

M'agrada 20

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix