“Perich 1941-1995. Humor amb ulls de gat”

Tornar

Reobertura el 2 de juny.

Exposicions. Jaume Perich va ser un dels humoristes més incisius, influents i populars d’aquest país.

Amb mirada felina, penetrant i indòcil, Perich va retratar la nostra societat durant el darrer terç del segle XX. L’1 de febrer de 2020 es van complir 25 anys de la seva mort, i encara avui la seva visió lúcida i rebel es manté vigent amb una força insòlita. El seu humor punyent és capaç d’il·luminar des dels temes més banals fins als més complexos, sempre des d’un punt de vista inequívocament progressista i fortament polititzat.

“Humor amb ulls de gat” mostra una quantitat molt important de dibuixos originals i documentació personal de Perich que mai abans no havia sortit a la llum.

L’exposició pretén evocar també l’ofici de dibuixant de premsa i esdevenir un clam a favor de la llibertat d’expressió. Perich és una figura paradigmàtica que, lluitant contra la censura, va retratar de manera mordaç el món que l’envoltava i alhora va aconseguir exposar, mitjançant la rialla, els punts febles d’un sistema i una societat carregats de problemes i contradiccions.

Horaris


Jaume Perich va ser un dels humoristes més incisius, influents i populars d´aquest país. Amb mirada felina, penetrant i indòcil, Perich va retratar la nostra societat durant el darrer terç del segle XX. L´u de febrer de 2020 es compleixen vint-i-cinc anys de la seva mort i encara avui la seva visió lúcida i rebel es manté vigent amb una força insòlita.

El seu humor punyent és capaç d´il·luminar des dels temes més banals als més complexos, sempre des d´un punt de vista inequívocament progressista i fortament polititzat.

El Born CCM vol reivindicar la seva figura, la seva obra i el seu llegat, un llegat que la família ha dipositat a l´Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona. Així, a ´Humor amb ulls de gat´ s´hi pot veure una quantitat molt important de dibuixos originals i documentació personal que mai abans havia sortit a la llum.

Aquesta mostra pretén també evocar l´ofici de dibuixant de premsa i esdevenir un clam a favor de la llibertat d´expressió. Perich és una figura paradigmàtica que, lluitant contra la censura, va retratar de manera mordaç el món que l´envoltava i alhora va aconseguir desvetllar, mitjançant la rialla, els punts febles d´un sistema i una societat carregada de problemes i contradiccions.

Exposició temporal coproduïda amb l´Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona i comissariada per Jaume Capdevila-KAP.

Sala Casanova - El Born Centre de Cultura i Memòria

Adreça:
Pl Comercial, 12
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Codi postal:
08003
Població:
Barcelona
On
Sala Casanova - El Born Centre de Cultura i Memòria
Quan
Del 05/03/2020 al 10/01/2021.

Telèfon

Informació:
932566851
Reserves:
932566850 (de dl. a dv. de 9.30 a 19 h)

M'agrada 186

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix