“Miralls, dins i fora de la realitat”

Tornar

Exposicions. Una proposta inspirada en ‘A través del mirall’, de Lewis Carroll.

La segona part de les aventures d’Alícia, de Lewis Carroll, ha inspirat “Miralls, dins i fora de la realitat”, una sorprenent mostra que combina llum, física, efectes òptics i matemàtiques.
L’exposició convida el visitant a travessar, literalment, un mirall. A partir d’aquest moment s’inicia el recorregut expositiu, que ens permetrà conèixer aquests objectes des de la seva vessant més accessible: els miralls plans, corbats, calidoscòpics… per descobrir-hi aspectes matemàtics i començar a preguntar-nos sobre allò que reflecteixen.

Després, a través d’un calidoscopi construït a escala humana, passem a l’altra cara del mirall, on la llum es converteix en protagonista. La seva interacció amb els miralls ens permetrà anar a la Lluna navegant amb un sextant o veure la llum del big bang.

L’exposició acaba amb una sorpresa que ens farà “volar” i ens convida a descobrir les altres sorpreses que es troben en altres zones del museu.

En paral·lel a la mostra s’organitzen activitats com ara tallers o visites dinamitzades.

Horaris

Altres

Se celebra a:
CosmoCaixa Barcelona.


Després de visitar la terra de meravelles, la cèlebre Alícia de Lewis Carroll protagonitzà una altra onírica aventura a un món fantàstic al que accedeix al travessar un mirall. La seqüela d'aquest clàssic de la literatura ha inspirat l'exposició Miralls, dins i fora de la realitat, una sorprenent mostra que combina llum, física, efectes òptics i matemàtiques i que es pot visitar al CosmoCaixa del 12 d'abril al 30 de gener del 2020.

A través dels nostres sentits, rebem estímuls de l'exterior que ens permeten entendre el món i sobreviure. Però els sentits tenen les seves limitacions. Per exemple, els humans només percebem la radiació electromagnètica d'un rang estret de longituds d'ona (el que s'anomena l'espectre visible), mentre que els nostres ulls no són capaços de detectar la llum infraroja, la ultraviolada o els rajos X. Tampoc podem observar les coses molt petites ni aquelles molt i molt llunyanes del firmament. No obstant, gràcies a la tecnologia hem après a captar molta de la informació que escapa als nostres sentits i ampliar el coneixement de l'univers, de l'entorn, de nosaltres mateixos... és a dir, de la realitat.

Miralls permet explorar de manera interactiva la realitat i ho fa des d'una base científica. Les persones visitants s'endinsen a la mostra travessant un mirall que obre el camí a un món de reflexos, llums i formes que plantegen qüestions matemàtiques, físiques i de la recerca en general. La interacció i la manipulació amb les peces de l'exposició conviden a reflexionar sobre la percepció del món que ens envolta i a deduir aspectes de les lleis físiques i de principis matemàtics. La mostra, que compta amb l'assessorament científic del Museu de Matemàtiques de Catalunya i l'Institut de Ciències Fotòniques, no us deixarà indiferents. No us la perdeu i estigueu a l'aguait de les activitats paral·leles que ha programat el CosmoCaixa.

CosmoCaixa Barcelona

Adreça:
C Isaac Newton, 26
Districte:
Sarrià-Sant Gervasi
Barri:
Sant Gervasi - la Bonanova
Codi postal:
08022
Població:
Barcelona
On
CosmoCaixa Barcelona
Quan
Del 12/04/2019 al 31/01/2020.

Telèfon

Centraleta:
932126050
Fax:
932537473

M'agrada 118

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix