“Mirades del verd”

Tornar

Exposicions. Exposició itinerant sobre el verd de la ciutat i les persones que l'han fet créixer.

A Barcelona hi ha un gran nombre de parcs i jardins repartits per tots els districtes, uns espais que fan de la ciutat un lloc més amable. Ara, l’Institut Municipal de Parcs i Jardins estrena una exposició itinerant que repassa la història del verd a la ciutat i de les persones que l’han fet créixer.

“Mirades del verd” és el nom de l’exposició que l’1 de desembre s’estrena al parc del Guinardó i que recorrerà fins al mes de març diversos parcs de la ciutat. La mostra, organitzada al voltant d’una caseta, explica com han evolucionat i crescut els parcs i jardins de la ciutat des de diverses perspectives.

D’una banda, l’origen i la història d’aquests espais des del segle XIX i fins a l’actualitat, mostrant quins van ser els primers parcs de la ciutat i com aquests han anat conquerint terreny als barris, aportant beneficis a la biodiversitat, la salut i la vida dels barcelonins. De l’altra, el paper clau i fonamental de les persones que han fet créixer el verd a la ciutat, amb el testimoni de jardiners, ciutadans i responsables de la gestió d’aquests espais i del seu disseny.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Parc del Guinardó.
Se celebra a:
Parc Central de Nou Barris.
Se celebra a:
Parc de la Barceloneta.
Se celebra a:
Parc de Joan Miró.


Una exposició que explica l'evolució de la infraestructura verda urbana de Barcelona des de dues perspectives:

L'origen i l'evolució dels parcs i jardins de la ciutat des del segle XIX fins l´actualitat. Recollint els beneficis que suposen els espais verds, la seva estètica i història, amb l'objectiu de transmetre la seva importància com a font de biodiversitat, salut, bellesa i vida comunitària.

El paper de les persones que han fet créixer el verd a la ciutat. Les mans que l'han treballat, la ciutadania que l'ha reivindicat i que s'implica en la seva gestió, així com dels principals responsables de la gestió d´aquestes espais juntament amb la configuració de la trama urbana

Un conjunt d'aportacions en format panell i projeccions digitals per compartir amb la ciutadania la cronologia bàsica dels grans parcs de la ciutat, complementada amb càpsules d'entrevista als actors clau que han participat en la reivindicació i la gestió del verd públic.

El 2018-2019 celebrem el centenari del Parc del Guinardó, el primer parc que acollirà aquesta exposició i que és un exemple de la transformació urbana a través del verd i de la implicació ciutadana amb el seu creixement.

Alhora, aquest any l'Institut de Parcs i Jardins celebra els 80 anys de la seva creació com a ens públic i ho fa culminant l'Enfortim un procés de transformació i renovació de la institució i les persones que la conformen per adaptar-se a les noves formes de gestió del model de verd de Barcelona.

L'estrena de 'Mirades del verd' tindrà lloc aquest dissabte 1 de desembre, a partir de les 12h, al Parc del Guinardó, a la zona del Nen de la Rutlla. Serà un acte obert a tothom que comptarà amb una visita comentada a l'exposició i diversos tallers per als més menuts, que podran fer de jardiners i aprendre tots els secrets del verd i la biodiversitat de Barcelona. Participa-hi!

Parcs del Guinardó, Joan Miró, Barceloneta, Central de Nou Barris i Av Vallcarca amb c. Ballester

Adreça:
C Aragó, 2
Districte:
Eixample
Barri:
La Nova Esquerra de l'Eixample
Codi postal:
08015
Població:
Barcelona
On
Parcs del Guinardó, Joan Miró, Barceloneta, Central de Nou Barris i Av Vallcarca amb c. Ballester
Quan
Del 01/12/2018 al 12/03/2019.

M'agrada 25

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix