“El Víbora. Comix contracultural” al MNAC

Tornar

Exposicions. El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) presenta una mostra dedicada als primers anys de la revista ‘El Víbora’.

Amb motiu del 40è aniversari de la publicació del primer número d’El Víbora, el MNAC presenta una exposició centrada en la primera etapa de la mítica revista underground, que va marcar diverses generacions de les dècades dels vuitanta i noranta del segle passat.

La mostra, que recull un centenar de portades, una selecció àmplia de documents i 35 obres originals, ens descobreix autors com Gallardo, Laura, Nazario, Mariscal, Martí, Max o Roger. Les seves obres transgredien l’estètica convencional i es rebel·laven contra l’ordre establert, alhora que oferien un imaginari nou, protagonitzat per personatges marginals i subversius.

Des del 2014 el MNAC integra el còmic en les col·leccions del museu i treballa per donar visibilitat i patrimonialitzar aquest gènere.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu Nacional d'Art de Catalunya.


Aquesta exposició és un homenatge a El Víbora i als seus autors, quan es compleixen 40 anys de la publicació del primer número d´aquesta mítica revista de comix que va marcar diverses generacions de les dècades del 1980 i del 1990.

La mostra se centra en la primera etapa de la revista, als inicis de la democràcia, quan Barcelona es va erigir en el centre de la cultura underground que havia esclatat als anys seixanta del segle xx als Estats Units.

A través de 35 obres originals, d´una àmplia mostra de documents i d´una selecció de prop de 100 portades, el públic descobrirà l´originalitat i la potència d´uns creadors com Gallardo, Laura, Nazario, Mariscal, Martí, Max o Roger que, amb les seves vinyetes transgressores i un llenguatge nou, es van rebel·lar contra l´ordre establert i l´estètica convencional. L´univers d´El Víbora està poblat per personatges marginals i subversius.

El Museu Nacional treballa des del 2014 per patrimonialitzar i donar visibilitat al còmic, un gènere artístic que ha entrat a les sales del Museu per quedar-s´hi.

Museu Nacional d'Art de Catalunya

Adreça:
C Mirador Palau Nacional, 6*10
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
El Poble-sec
Codi postal:
08004
Població:
Barcelona
On
Museu Nacional d'Art de Catalunya
Quan
Del 21/06/2019 al 29/09/2019.

Telèfon

Informació:
936220376
Telèfon:
936220360 Oficines
Telèfon:
936220375 Reserves de visites en grup
Fax:
936220374

M'agrada 37

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Els usuaris que han vist això també han vist...

Comparteix