“Art sonor?”

Tornar

Exposicions. La proposta explora la trobada entre la creació plàstica i el so.

“Art sonor?” aborda la presència del so en les arts i explica com la incorporació del so permet que l’objecte artístic es faci present d’una manera radicalment diferent i augmentada.

La mostra examina com, a finals del segle XIX i principis del XX, molts artistes visuals van incorporar referències a la sonoritat i la música en les seves creacions mitjançant diferents estratègies. També analitza la influència que ha tingut la creació plàstica en les pràctiques musicals contemporànies i com diversos compositors i artistes visuals van convertir la partitura en un espai d’experimentació. El muntatge explora també l’experiència sonora dirigida a la totalitat del cos i indaga els aspectes conceptuals del silenci.

L’exposició està integrada per dibuixos, pintures, instal·lacions i escultures. Coincidint amb el vuitantè aniversari del naixement de Rolf Julius (1939-2011), el particular univers plasticosonor d’aquest artista és objecte d’una petita exposició monogràfica dins de l’exposició.

La primera escultura (sonora) de John Baldessari, els treballs plàstics de John Cage o la peça sonora de Louise Lawler instal·lada al Pati de l’Olivera són algunes de les obres que s’inclouen en la selecció.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu - Fundació Joan Miró.


L'exposició Art sonor? planteja una interrogació crítica sobre aquesta categoria artística i presenta una panoràmica de la sonorització de l'objecte artístic des de finals del segle xix fins als nostres dies.

La mostra examina com, a finals del segle xix i principis del xx, molts artistes visuals van incorporar referències a la sonoritat i la música en les seves creacions mitjançant diferents estratègies. Aborda també la influència que ha tingut, al seu torn, la creació plàstica en les pràctiques musicals contemporànies i com diversos compositors i artistes visuals van convertir la partitura en un espai d'experimentació i performativitat. Així mateix, el muntatge explora l'experiència sonora dirigida a la totalitat del cos i indaga els aspectes conceptuals del silenci. Finalment, convida el visitant a interrogar-se sobre la validesa del terme art sonor a través d'una selecció d'obres realitzades durant l'última dècada per artistes pertanyents a diverses generacions i disciplines.

L'exposició Art sonor? consta de dibuixos, pintures, instal·lacions i escultures. Coincidint amb el vuitantè aniversari del naixement de Rolf Julius (1939-2011), el particular univers plasticosonor d'aquest artista és objecte d'una petita exposició monogràfica dins de l'exposició. La primera escultura (sonora) de John Baldessari, els treballs plàstics de John Cage o la peça sonora de Louise Lawler instal·lada al Pati de l'Olivera són algunes de les obres que s'inclouen en la selecció.

L'exposició pren el seu títol d'un cèlebre article de Max Neuhaus (1939-2009), pioner de la instal·lació sonora i del qual enguany també se celebra el vuitantè aniversari del seu naixement. La mostra a la Fundació Joan Miró aborda la presència sonora en l'art i explica com la incorporació del so permet que l'objecte artístic es faci present d'una manera radicalment diferent i augmentada.

Museu - Fundació Joan Miró

Adreça:
Av Miramar, 1
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
El Poble-sec
Codi postal:
08038
Població:
Barcelona
On
Museu - Fundació Joan Miró
Quan
Del 26/10/2019 al 23/02/2020.

Telèfon

#:
934439470
Reserves:
934439479
Fax:
933298609

M'agrada 85

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix