Festival “Dona Crea - Crea Mujer”

Tornar

Cultura. Arriba al Centre Cívic Besòs la segona edició del Festival Dona Crea - Crea Mujer.

Fa un any naixia el “Dona Crea - Crea Mujer”, un festival que volia mostrar la manera en la qual la dona veu el món, a través d’obres teatrals amb visió de gènere i amb el focus en les dones creatives emigrants. Dirigida per les dues components del Projecte Vaca, Mercè Espelleta (actriu i creadora) i Imma Manresa (actriu i artista multidisciplinària), la iniciativa celebra la segona edició amb una oferta ampliada.

Enguany, s’hi podrà gaudir de quatre obres de teatre: Barbes de balena, Històries de dones creatives, Pronoia i Encuenthadas . Les produccions, de drama i humor i presentades en format individual i col·lectiu, arriben com a símbol de la valentia ancestral de les dones, com també de la seva immensa capacitat de creativitat i de risc. No us les perdeu!

Horaris

Altres

Se celebra a:
Centre Cívic Besòs.

En aquest festival es presenten 4 obres de teatre, amb drama i humor, i de format individual i col·lectiu. És un esdeveniment molt recomanable que tindrà lloc els dijous del 25 de novembre al 16 de desembre, en el Centre Cívic Besós.

Seguim en temps de pandèmia, però la cultura segueix endavant, oferint més i millor, al número de públic més gran possible. En aquesta edició de DONA CREA_CREA MUJER les organitzadores volen mostrar la valentia ancestral de les dones, la seva immensa capacitat de creativitat i de risc oferint obres innovadores i especials.

Aquestes són les obres que es presenten:

→Dijous 25 Nov.: BARBES DE BALENA; Amb dramatúrgia d'Anna Maria Ricart i direcció: Mònica Bofill. Interpretada per Núria Cuyàs, Cinta Moreno, Anna Romaní i Ariadna Cabiró. En aquesta obra les actrius protagonistes fan un recorregut per la vida de la doctora Dolors Aleu i Riera (1857-1913), la primera dona llicenciada en medicina a Catalunya i a l’estat espanyol, que li va costar molt poder estudiar i exercir pel fet de ser dona. L’obra es va poder produir gràcies a la recerca de l’actriu Nuria Cuyàs, que es rebesneta real de la doctora, i li va costar molt trobar documentació, perquè la doctora abans de morir va perdre en un incendi a casa seva, gairebé tots els seus papers.

→Dijous 2 Des.: L'ENSAMBLE TEATRE PLAYBACK, ens presenta “ històries de dones creatives” Està integrada per actrius de diferents nacionalitats, en la qual actrius i músic es fusionen amb un diàleg que permet mostrar la teva pròpia història en directe en escena. Participació del públic que podrà explicar la seva història creativa i la companyia la interpretarà a través de l'escolta, l'intercanvi, i la música.

→Dijous, 9 Des.: PRONOIA, amb guió i direcció Virginia Imaz. És un espectacle de teatre clown en castellà, per a gent jove i adulta. Un cant a l'esperança i a mantenir l'alegria com una trinxera. Pronoia és l'estat mental contrari a la paranoia, d'una pallassa que vol ser “influencer” de l'optimisme.

→Dijous 16 Des.: ENCUENTHADAS, ens conta el viatge de les protagonistes dels contes clàssics, dones que per fi fan “El viatge heroic” per a aconseguir els seus objectius, i el fan a través de l'humor i del “clown”. Actuen les actrius promotores de l'esdeveniment Mercè Espelleta i Imma Manresa, acompanyades de Chuss Leiva i Nadia Zuñiga.

El Festival DONA CREA-CREA MUJER està dirigit per dos components de PROJECTE VACA, MERCÈ ESPELLETA, actriu i creadora, i IMMA MANRESA, actriu i artista multidisciplinària. I en aquesta edició, han ampliat la seva oferta amb alguna obra que, en 2020 -any de la pandèmia- no es va poder programar. El Festival té la voluntat de mostrar la manera com les dones veuen el món, i com l'interpreten, amb obres teatrals amb visió de gènere i amb una particular atenció a les dones creatives emigrants.

Centre Cívic Besòs

Adreça:
Rambla de Prim, 87*89
Districte:
Sant Martí
Barri:
el Besòs i el Maresme
Població:
Barcelona
On
Centre Cívic Besòs
Quan
Des de 25/11/2021 al 16/12/2021

Telèfon

Tel.:
932564901
Fax:
933070457

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix