Exposició "The Train NYC 1984, Brian Young"

Tornar


Era un temps dur; era Gotham

Les persones són la limfa vital de les ciutats, i el transport col·lectiu és part d´un complex sistema vascular que permet el flux de l´activitat humana. Al metro, gent de tot el món es troba cara a cara, els rics i els pidolaires s´asseuen l´un al costat de l´altre, i no hi ha preferència de seients segons la raça. Aquí, hi estem exposats i – al seu torn – ens omplim amb una miríada d´emocions gravades a les cares d´altres passatgers que viatgen a través dels túnels cap a vés a saber quina destinació.

Aquestes fotografies es van fer el 1984. Acabava de traslladar-me a Nova York. Els efectes de la depressió econòmica que va començar a mitjans dels anys 70 encara eren visibles: l´estesa degradació urbana, el deteriorament dels serveis socials, els atracaments, els brots de l´epidèmia del "crack" acompanyats per l´escalada del crim... Tot contribuïa a crear una atmosfera d´angoixant inseguretat.

El fenomen del grafiti va explotar i es va propagar a través de la ciutat, particularment a la xarxa del metro. A pesar de considerar-se vandalisme, és impossible no contemplar la seva proliferació com a acte de protesta social, una vàlvula d´escapament, una reivindicació de reformes, o com un escenari per als desposseïts.

Activitats paral·leles:

- Presentació i signatura de llibres amb l´artista: 12 de setembre a les 18.30 h

- Taller "Passeig fotogràfic" dirigit per Brian Young: 13 de setembre a les 18.30

Horaris

Altres

Se celebra a:
Centre Cívic Ateneu Fort Pienc.

Centre Cívic Ateneu Fort Pienc

Adreça:
Pl Fort Pienc, 4*5
Districte:
Eixample
Barri:
El Fort Pienc
Codi postal:
08013
Població:
Barcelona
On
Centre Cívic Ateneu Fort Pienc
Quan
Del 12/09/2019 al 15/10/2019.

Telèfon

Telèfon:
932327827

M'agrada 1

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix