Exposició 'Petits dissenys, grans arquitectes'

Tornar


"En les estones que passava a la gran cuina de S., al costat del llac de Como, dibuixava durant hores i hores, d´una manera absolutament espontània, cafeteres, olles, ampolles. M´agradaven especialment, per les seves estranyes formes, les cafeteres esmaltades en verd i vermell; eren una espècie de miniatura de les fantàstiques arquitectures amb les quals m´anava a trobar després. Avui encara m´agrada dibuixar aquestes grans cafeteres que es converteixen, en la meva imaginació, en estructures de maó amb un interior pel qual es pot caminar".

Aldo Rossi, arquitecte.

Aquesta declaració és la base de A la taula! Petits dissenys, grans arquitectes, on les coses no són sempre el que semblen. "Una cafetera, per exemple, pot ser la porta d´entrada a un home i a una època" (així ho afirmava López Cotelo en relació a les cafeteres de Rossi). De la mateixa manera, durant un temps, un altre reconegut arquitecte, Peter Zumthor, no podia decidir si el dibuix que penjava en el seu estudi realitzat per ell mateix era un saler o un gratacel.

Generalment associem als arquitectes (especialment aquells de gran prestigi internacional) a la gran escala. Grans edificis, gratacels, fins i tot ciutats, són l´objecte del seu treball creatiu. Però la realitat és que en el lloc on es formen les idees, no existeixen escales, les idees viatgen d´un costat a un altre amb una capacitat de seducció on estímuls de tota mena tenen cabuda per a desenvolupar el projecte final. I serà en un determinat moment d´aquest viatge, en el qual un esbós, una imatge, o un tros de paper, acabi sent, bé un gran edifici, bé un petit objecte que ens faci la vida diferent. Les coses no són sempre el que semblen.

En aquest recorregut algunes persones visionàries, com Alessi, van entendre el potencial i la riquesa de crear sinergies transversals estimulant als arquitectes perquè s´enfrontessin al disseny d´objectes. D´aquesta manera es van transformar instruments quotidians en obres de valor artístic, o fins i tot van convertir cafeteres en manifestos.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Roca Barcelona Gallery.

Roca Barcelona Gallery

Adreça:
C Joan Güell, 211*213
Districte:
Les Corts
Barri:
Les Corts
Codi postal:
08028
Població:
Barcelona
On
Roca Barcelona Gallery
Quan
Del 12/06/2019 al 21/10/2019.

Telèfon

Telèfon:
933661200
Telèfon:
933396874

M'agrada 8

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix