Exposició 'Joies baule i kàfir. Diàlegs amb Picasso'

Tornar

Coincidint amb l’exposició «Picasso i les joies d’artista» del Museu Picasso, la mostra «Joies baule i kàfir. Diàlegs amb Picasso» presenta una selecció de joies de la cultura baule de l’Àfrica Occidental i un petit conjunt de joies afganes de la cultura kàfir de les col·leccions del Museu Etnològic i de Cultures del Món. Les joies seleccionades, tot i mantenir la seva autonomia i significats propis, entren en diàleg amb Picasso.

 La mostra, estructurada en els espais  La fascinació per Àfrica Primitivisme vernacle, gira entorn als dos conjunts de joies, permetent observar-les com a conjunts autònoms, amb les seves particularitats específiques. Què són aquestes peces? De quin material estan fetes? Qui les porta? En quins contextos s’exhibeixen i s’utilitzen? Quin significat tenen? Quins «rastres» culturals s’hi detecten en les seves formes?

 I tot això connectant-les amb Picasso mitjançant un subtil fil evocatiu de l’omnipresència de l’anomenat com a «primitivisme» en els artistes d’avantguarda europeus del segle XX, especialment els surrealistes, que encara avui condiciona la nostra mirada. Un «primitivisme» que en l’obra de Picasso té orígens i formes diverses. Com ocorre amb l’art romànic, en l'anomenada escultura negra, i a la ibèrica, Picasso va trobar un art «altre» i, sobretot, uns recursos estrictament formals mitjançant els quals poder trencar amb la representació naturalista, i poder revitalitzar d’aquesta manera l’art modern europeu.

Comissariat: Salvador García Arnillas i Ainize González García.

Horaris

Museu Etnològic i de Cultures del Món *c. Montcada

Adreça:
C Montcada, 12
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Població:
Barcelona
On
Museu Etnològic i de Cultures del Món *c. Montcada
Quan
Des de 21/05/2021 al 26/09/2021

Telèfon

Tel.:
932562300

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix