Exposició "Domènec. Y la tierra será el paraíso"

Tornar


Domènec és un artista visual nascut a Mataró l'any 1962 i que ha creat obra a partir d'escultures, fotografies, instal·lacions i intervencions a l'espai públic que prenen l'arquitectura com una de les construccions imaginàries més complexes de la modernitat. Ha exposat a països com l'Argentina, els Estats Units, Itàlia, França, Irlanda, Finlàndia, el Japó o el Brasil, però a l'ADN Galeria de Barcelona encara no hi havia protagonitzat cap mostra individual. Fins aquest 2019, en què hi presenta Y la tierra será el paraíso. El títol és pres d'un vers de la versió espanyola de La Internacional, amb la idea, segons es pot llegir a la presentació que la galeria fa de l'exposició, que aquestes paraules resumeixen "a la perfecció el caràcter utòpic de la modernitat, època durant la qual es va difondre la idea que tot el bo estava a punt d'arribar i tot podia aconseguir-se mitjançant l'esforç".

En aquestes línies, les obres que fins al 18 de maig s'estaran a l'ADN es mouen en el camp de la ironia, "en constatar com d'ingenus van ser els que van confiar acríticament en les promeses de la modernitat una vegada vistos els seus nefastos resultats", però Domènec també deixa una finestra oberta a l'esperança. Ho fa sobretot amb el projecte titulat Sostenere il Palazzo dell'Utopia, on s'explica el cas de Corviale, un enorme complex residencial als afores de Roma construït d'acord amb el model universal d'habitatge col·lectiu propugnat per Le Corbusier. L'empresa constructora va fer fallida i l'obra va quedar a mitges, i van ser els residents "il·legals" els que van acabar de fer els habitatges, de manera autogestionada i segons les seves necessitats. Per l'artista, aquest és un exemple "d'empoderament i èxit de l'autogestió davant el fracàs del projecte institucional disfuncional i inacabat".

El visitant trobarà a la galeria altres propostes de Domènec, com ara Ville-Usine, amb imatges de diferents grups de treballadors d'una ciutat al sud de Lió, o Conversation Piece: Els Minguettes, projecte que s'endinsa en un gran polígon d'habitatge social construït en els anys seixanta i que acull una nombrosa població d'immigrants africans.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Galeria d'Art ADN.

Galeria d'Art ADN

Adreça:
C Enric Granados, 49
Districte:
Eixample
Barri:
L'Antiga Esquerra de l'Eixample
Codi postal:
08008
Població:
Barcelona
On
Galeria d'Art ADN
Quan
Del 19/01/2019 al 18/05/2019.

Telèfon

Telèfon:
934510064

M'agrada 3

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix