Exposició 'Canoa'

Tornar


Gabriela Quinche

Fotografia

Canoa és un poble de la costa del Pacífic equatorià. Abans del boom turístic dels anys 90, era un poble de pescadors, però aquest ofici va decaure com a conseqüència de la nova economia que va atraure el turisme. Aquest impacte també va generar un creixement desordenat i incontrolat d'edificacions.
El 16 d´abril del 2016, Canoa va patir un terratrèmol de 7,8 graus, i aproximadament entre el 70 i el 80% de les edificacions es van esfondrar. Canoa encara viu un moment de transició pel repte que suposa subsistir enmig del desastre. D´una banda, representa una oportunitat per reconstruir el poble amb consciència i, d´altra banda, la desesperació dels habitants per tornar a reprendre la seva vida fa que es tornin a vulnerar les lleis de construcció.
Per a un poble amb tants recursos naturals, l'economia, el poder adquisitiu i la qualitat de vida són baixos i, tot i aquesta difícil situació, es percep una total tranquil·litat i harmonia entre la gent en la seva lluita diària per sobreviure.
L'estreta relació que mantenen les persones amb la natura i l'interès per les arquitectures comunes són la font d´inspiració d'aquest projecte. A través de la vida quotidiana dels seus habitants, i els llocs ordinaris i en construcció les fotografies expliquen una història.
Les imatges són petits mons que reflecteixen absència o activitat, evoquen esperança i buit. Cada una de les escenes reviu atmosferes que gràcies a l'acció humana cobren vida i agafen un sentit de lloc.
Aquesta mostra és un viatge al poble costaner i al seu entorn, un pensament perquè Canoa es continuï aixecant. I és, principalment, una reflexió personal sobre la pèrdua, que pot ser una experiència que condueix a la superació.

Gabriela Quinche (Ibarra, Equador). Fotògrafa graduada a l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya. Compagina la seva feina com a fotògrafa freelance amb el desenvolupament de projectes personals amb els quals, a través de paisatges urbans, explora la identitat i la influència de l´ésser en el seu entorn.

Horaris

Sala d'Exposicions Jaume Valor - Centre Cívic Guinardó

Adreça:
Rda Guinardó, 113*141
Districte:
Horta-Guinardó
Barri:
El Guinardó
Codi postal:
08041
Població:
Barcelona
On
Sala d'Exposicions Jaume Valor - Centre Cívic Guinardó
Quan
Del 07/11/2019 al 03/12/2019.

Telèfon

Telèfon:
934503987
Fax:
934503112

M'agrada 5

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix