Festa Major de Gràcia

Tornar

Festes. Hi haurà 23 carrers guarnits i més de 900 activitats per a tots els públics.

La Festa Major de Gràcia recupera enguany la normalitat, després de dues edicions marcades per les restriccions derivades de la pandèmia, i se celebrarà del 15 al 21 d’agost.

El tret de sortida el donarà el 14 d’agost l’expresidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, Carla Carbonell, que serà l’encarregada de llegir el pregó des de la balconada de la seu del Districte de Gràcia.

La cultura popular tornarà a tenir un paper protagonista en el programa. El 15 d’agost se celebrarà el tradicional Matí de Festa Major, amb la cercavila que sortirà des de la plaça de la Vila. Enguany hi haurà la presentació d’una nova figura festiva: el Lleó de Gràcia, que s’incorpora al bestiari festiu de la Vila de Gràcia.

El 19 i 20 d’agost hi haurà les Diades Castelleres, amb els Castellers de la Vila de Gràcia, els Xicots de Vilafranca, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Xiquets de Reus; i el 21 d’agost hi haurà el correfoc.

Com és habitual, el programa de festes es completa amb activitats per a tots els gustos, concerts, activitats esportives i activitats infantils, i mantindrà el concurs de carrers guarnits, amb la participació de 23 carrers.

Podeu consultar tots els detalls de la programació al web de la Festa Major de Gràcia.

La Festa Major de Gràcia recuperarà enguany la normalitat, després de dues edicions marcades per les restriccions derivades de la pandèmia. El regidor del Districte, Eloi Badia, i la presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, Lina López, han presentat aquest 20 de juliol les novetats de l’edició del 2022, en què la celebració tornarà al format habitual previ a la covid.

Entre el 15 i el 21 d’agost, la festa disposarà de 23 carrers guarnits i oferirà una programació amb més de 900 activitats. La Fundació Festa Major de Gràcia i el Districte han treballat conjuntament per oferir una celebració familiar, sostenible i inclusiva.

Carrers guarnits i els temes que han escollit per als seus guarnits:

Berga: L’Horta de Berga

Ciudad Real: Ales de Llibertat

Fraternitat de Baix: La Caputxeta Vermella

Fraternitat de Dalt: La Fraternèsia

Jesús: Estival de Nadal

Joan Blanques de Baix: Tinta i Grafit

Joan Blanques de Baix de Tot: New York, New York!

La Perla: La Perla en construcció

Llibertat: Vikings

Lluís Vives: Snoopy

Mozart: Estudis Mozart – Darrere de la càmera

Perill: Bugaderia Perill

Plaça del Poble Gitano: L’espai imaginat

Plaça de la Vila: Camp per avall

Plaça del Nord: Jardí Zen del Nord

Plaça Rovira i Trias: La vida torna a Rovira

Placeta de Sant Miquel i Rodalies: Salvem els ossos polars

Progrés: Progrés Park

Providència: La Casa Providència

Puigmartí: El dia dels Morts

Tordera: Orient

Travessia de Sant Antoni: Travessia de Sant Antoni

Verdi: El Quixot

Com es habitual, durant la festa es reforçaran els serveis de seguretat i neteja. També s’incidirà en aspectes com la cura dels guarnits dels carrers, un dels elements principals de la festa, i la necessitat de cuidar la convivència respectant el descans del veïnat un cop acabada la festa.

La pregonera d’aquesta edició serà l’expresidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, Carla Carbonell, que obrirà el període festiu amb la lectura del pregó des de la balconada de la seu del Districte el 14 d’agost.

Programació i cultura popular

La programació festiva s’oferirà a l’ espai Bailèn i les places del Sol, Diamant, Dones del 36 i Joanic, però també a equipaments com la Biblioteca Vila de Gràcia, l’Ateneu de Fabricació i el Punt Verd Tabuenca. A més d’això, destaca l’ obertura al públic amb servei de visites de la Torre del Rellotge a càrrec del Taller d’Història de Gràcia.

La cultura popular tornarà a ser protagonista de la festa, amb la cercavila de Matí de Festa Major del 15 d’agost, les Diades castelleres del 19 i 20 d’agost i el correfoc del 21 d’agost. Durant el Matí de Festa Major tindrà lloc la presentació del Lleó de Gràcia, un nou integrant del bestiari festiu de la Vila creat per la colla Àliga de Gràcia.

Una celebració inclusiva, feminista i sostenible

Al igual que en edicions anteriors, la festa oferirà diferents activitats destinades específicament a persones amb diferents tipus de discapacitats perquè puguin gaudir d’una festa accessible. De fet, la festa inclusiva s’integra de forma transversal en la programació dels diferents carrers i espais festius.

La celebració vol ser segura i feminista. Per això, l’espai Dones del 36 oferirà programació feminista i també hi haurà un punt lila a la plaça Revolució i parelles itinerants de persones informadores que oferiran assessorament, informació i suport per fer front a possibles situacions d’abús o agressió masclistes i LGTBI-fòbiques. També existiran tres itineraris segurs establerts per la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra per prevenir conductes delictives i contra la llibertat sexual.

Pel que fa a la sostenibilitat, es tornarà a repetir l’experiència del got reutilitzable per eliminar els plàstics d’un sol ús i es mantindrà l’aposta per la recollida selectiva dels guarnits i dels residus generats als espais festius. A més, es farà una programació d’activitats d’educació mediambiental.

Diferents carrers del Barri de Gràcia

Adreça:
Carrer d'Igualada, 10
Districte:
Gràcia
Barri:
la Vila de Gràcia
Població:
Barcelona
On
Diferents carrers del Barri de Gràcia
Quan
Des de 15/08/2022 al 21/08/2022

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix