Curs online 'Sexualitat i romanticisme al Japó'

Tornar

Curs NO presencial.


És el Japó un país poc actiu sexualment? Les enquestes diuen que no, però potser perquè no fan les preguntes correctes. El Japó té una potent indústria del sexe, en molts aspectes molt diferenciada de la nostra. En aquest curs, ens endinsarem en la intimitat del Japó, per desmuntar alguns mites i enfrontar-nos a certes realitats. Parlarem també de l´acceptació dels col·lectius LGTBI i, com els prolegòmens també són importants, i explorarem les idees romàntiques que tenen els japonesos.

Programa de el curs:

1a sessió: Sexualitat
La sexualitat japonesa està plena de mites des de fa dècades, i en part es deu a una manera diferent de concebre el sexe. Procurarem desmuntar algunes de les preconcepcions habituals al respecte i donarem un repàs a l´enorme indústria sexual i de serveis sexuals que ofereix el Japó (de forma legal i il·legal).

2a sessió: LGTBI
Els col·lectius LGTBI estan ben acceptats entre la societat japonesa? Existeix l´homofòbia? Per donar resposta a aquestes preguntes serà important abordar el tema des de la perspectiva japonesa, molt diferent a la nostra realitat. I repassarem també un gènere dins del manga que s´ha posat molt de moda: el Boys Love.

3a sessió: El romanticisme
Quina és la cita ideal per a un japonès o una japonesa? Quines idees sobre el romanticisme ens han venut a través de les seves obres de ficció? Els japonesos tenen fama de freds i poc romàntics. Però és això cert?

Professor: Oriol Estrada, Llicenciat en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Màster en Estudis d´Àsia Oriental a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), és soci fundador de l´Espai Daruma, on imparteix les sessions de japonologia Manga, i combina la seva tasca divulgativa allà amb la coordinació d´activitats de la Sala del Manga de Barcelona.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Casa Àsia.

Casa Àsia

Adreça:
C Bolívia, 56
Districte:
Sant Martí
Barri:
El Parc i la Llacuna del Poblenou
Codi postal:
08018
Població:
Barcelona
On
Casa Àsia
Quan
Del 02/12/2020 al 16/12/2020.

Telèfon

Tel.:
933680836
Fax:
933680333

Web

Web cita prèvia:
www.casaasia.cat

M'agrada 2

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix