Curs online 'Cortesanes i innovadores: literatura femenina al Japó antic'

Tornar

Curs NO presencial.

Poques literatures del món antic poden vanagloriar-se d'una literatura creada per dones tan abundant i esplèndida com la de Japó de fa mil anys. Les qualitats de lirisme i introspecció, així com les seves tècniques narratives, causen sorpresa i admiració encara als nostres dies.

En el present curs en línia, el professor explicarà el naixement i desenvolupament d'aquesta literatura, el marc social en què va sorgir al llarg de les diferents èpoques de la història japonesa, amb atenció especial a l'Era Heian (s. VIII-XII) , i comentarà les seves obres i personalitats més rellevants.

Aquest curs, en el qual el professor animarà els participants, cadascú des de casa, a aportar les seves pròpies impressions sobre les lectures recomanades, completa el curs impartit, igualment en modalitat online, sobre Escriptores Modernes Japoneses que es va dur a terme a la primavera del 2020, però no cal haver realitzat el mateix per poder seguir el curs actual.

Professor:

Carlos Rubio, doctorat a la Universitat de Califòrnia (Berkeley 1979) i professor a la Universitat de Tòquio (1985-1991), és traductor, sol o en col·laboració, de més de trenta obres clàssiques i modernes de literatura japonesa, i autor de llibres sobre la mateixa (Claus i textos, Els mites de Japó, El Japó de Murakami). L'any 2012 va rebre la Medalla de Cultura de Govern japonès i en 2014 l'Ordre de el Sol Ixent de la Casa Imperial de Japó. Col·labora habitualment amb Casa Àsia i la Fundació Japó impartint cursos i conferències.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Casa Àsia.
Inscripcions a:
Casa Àsia.
Organitzat per:
Casa Àsia.

Casa Àsia

Adreça:
C Bolívia, 56
Districte:
Sant Martí
Barri:
el Parc i la Llacuna del Poblenou
Població:
Barcelona
On
Casa Àsia
Quan
Des de 15/10/2020 al 17/12/2020

Telèfon

Tel.:
933680836
Fax:
933680333

Web

Web inscripcions:
https://casaasia.cat

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix