Cicle de xerrades 'Converses entre runes'

Tornar

Com pensar en aquests temps turbulents? Com generar parentius per aprendre a viure i morir bé? Quines friccions s'activen en les zones de contacte en les quals ens trobem amb altres éssers, humans i no humans? Com viure i morir junts en un planeta devastat?

Aquest programa proposa una sèrie de converses amb científiques, artistes, educadores, investigadores o activistes les pràctiques de les quals ofereixen alguns punts de fuga a la sensació de final provocada per l'emergència climàtica. Totes elles incorporen diferents aspectes del pensament de Donna Haraway, que en el context de la catàstrofe ecològica a la qual ens enfrontem proposa maneres noves de relacionar-nos i ens convida a entendre la vida i la mort com una trama teixida per molts éssers, humans i no humans, que depenen els uns dels altres. Prendrem com a punt de partida el seu llibre Seguir con el problema. Generar parentesco en el Chthuluceno (Consonni, 2019) sense que la seva lectura sigui en cap cas imprescindible per poder seguir les converses o participar en elles.

En cadascuna de les set sessions explorarem les zones comunes entre diferents sabers i experiències. La biologia es troba amb l'art; el llenguatge humà amb el cant dels ocells; les pastores amb els cuidadors de llops; l'activisme amb les arts i les ciències; la història i l'antropologia amb la ciència-ficció; la filosofia amb la poesia. Durant set matins, ens deixarem infectar mútuament amb històries d'éssers històricament i localment situats, a la recerca de pràctiques que ens ajudin a reimaginar altres mons possibles. En el cor de cada trobada, hi batega la idea de la simbiosi com a motor de la vida.Cada sessió s'articula al voltant de preguntes sorgides dels temes centrals de l'exposició Ciència Fricció: simbiosi i simbiogènesis; espècies companyes; xarxes de consciència bioquímica; històries dels orígens i la temporalitat del Chthulucè.


Horaris

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Adreça:
C Montalegre, 5
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona
On
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Quan
Des de 18/09/2021 al 27/11/2021

Telèfon

Tel.:
933064100
Fax:
933064101

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix