Cicle de conferències: 'Un viatge al passat: La fauna del miocè'

Tornar


Hi va haver un temps en què rinoceronts, mastodonts, gossos ossos o tigres dents de sabre campaven per la península Ibèrica. Era el Miocè, un període geològic durant el qual van succeir notables canvis en la fauna. Els estudis paleontològics han revelat l'existència de grups d'animals fascinants, alguns ja extingits i d'altres avui relegats fora de les nostres fronteres.

En aquest cicle, diversos especialistes de diferents camps de la paleontologia ens portaran a un viatge al passat en el qual descobrirem com eren els ecosistemes durant aquest període apassionant que va començar fa 23 milions d'anys i que va acabar 5 milions d'anys enrere. Però, a més, coneixerem com les noves tecnologies tenen un paper fonamental en l'avenç de la paleontologia en el futur.

Programa de conferències

. 8 d'octubre a les 19 h
Tafonomia: Recontruir el passat prehistòric
L'arqueòleg Enrique Baquedano ens convida a reconstruir el passat prehistòric a través d'una disciplina relativament nova: la tafonomia.

. 22 d'octubre a les 19 h
Els narradors del temps: Micromamífers fòssils
La paleontòloga M. Ángeles Álvarez explica la feina que fan els científics amb les restes fòssils dels micromamífers trobats als jaciments del Cerro de los Batallones.

. 5 de novembre a les 19 h
Fa deu milions d'anys..una crisi ambiental.
La paleontòloga Beatriz Azanza ens explica la crisi ambiental que va tenir lloc fa deu milions d'anys al Mediterrani occidental de la península Ibèrica i les seves conseqüències.

. 19 de novembre a les 19 h
El futur de l'estudi del passat. Reptes de la paleontologia.
Les noves tecnologies estan tenint un paper fonamental en l'avenç de la paleontologia. L'expert Josep Fortuny ens parlarà del futur d'aquesta ciència i de les possibles sortides laborals que té.

. 26 de novembre a les 19 h
El paleontòleg Jorge Morales ens parla de la megafauna del Miocè, un període geològic en el qual eren comuns animals com els tigres dents de sabre o els mastodonts.

Horaris

Altres

Se celebra a:
CosmoCaixa Barcelona.

CosmoCaixa Barcelona

Adreça:
C Isaac Newton, 26
Districte:
Sarrià-Sant Gervasi
Barri:
Sant Gervasi - la Bonanova
Codi postal:
08022
Població:
Barcelona
On
CosmoCaixa Barcelona
Quan
Del 08/10/2019 al 26/11/2019.

Telèfon

Centraleta:
932126050
Fax:
932537473

M'agrada 19

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix