Cicle de conferències 'La revolució de la impressió 3D', al voltant de l'exposició 'PRINT 3D. Reimprimir la realitat'

Tornar


Construirem algun dia edificacions a la Lluna? Fabricarem menjar sintètic a casa nostra? Crearem teixits vius amb bioimpressió? La revolucionària impressió 3D sembla que no té límits: ens podria capacitar per colonitzar nous mons, aprofitant els sediments de la zona per generar eines o estructures. Podria ajudar a pal·liar la fam al món, gràcies a la impressió de carn sintètica. I en medicina fa possible la construcció de pròtesis personalitzades i models a escala real per a la programació de cirurgies i la impressió de teixits.

Amb la intenció de promoure la difusió, la investigació i la democratització d'aquesta tecnologia, tècnicament coneguda com a fabricació additiva, iniciem un cicle de conferències innovador sobre impressió 3D a càrrec d'importants especialistes d'aquesta matèria en diferents sectors. Es tracta de professionals de prestigi en el món de l'enginyeria, l'arquitectura, l'alimentació o la medicina que ens presentaran els seus projectes, apostes, avançaments i reflexions per mostrar la nova aplicabilitat i ús de la impressió 3D a la nostra societat.

Programa:

- Dimarts 13 d'octubre
Impressió 3D: fabricant l'alimentació del futur
Conferència en castellà.
L'investigador Giuseppe Scionti ens explicarà com, a través de l'estudi microscòpic de l'estructura d'una varietat de proteïnes d'origen vegetal, s'aconsegueix una estratègia innovadora que permet la producció de carn que imita la textura, l'aparença i les propietats nutricionals i sensorials de la carn animal. L'alimentació del futur serà aquesta?

- Dimarts 20 d'octubre
Bioimpressió 3D: estem a prop de la medicina personalitzada?
En aquesta sessió la doctora Maria Pau Ginebra parlarà de la bioimpressió, del paper que té la fabricació additiva en la medicina i de la medicina personalitzada.

- Dimarts 27 d'octubre
Fabricació additiva: construint al límit
En aquesta conferència, l'arquitecte Marc Zaballa ens explicarà com, segons investigacions recents, la possibilitat de construir instal·lacions en indrets inhòspits com el desert o la Lluna és cada vegada més factible. I amb aquest mateix mètode, seria possible edificar una ciutat fora del planeta Terra? Potser, en un futur no gaire, gaire llunyà...

Horaris

Altres

Se celebra a:
CosmoCaixa Barcelona.

CosmoCaixa Barcelona

Adreça:
C Isaac Newton, 26
Districte:
Sarrià-Sant Gervasi
Barri:
Sant Gervasi - la Bonanova
Codi postal:
08022
Població:
Barcelona
On
CosmoCaixa Barcelona
Quan
Del 13/10/2020 al 27/10/2020.

Telèfon

Centraleta:
932126050
Fax:
932537473

Web

Web venda d'entrades:
cosmocaixa.es

M'agrada 6

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix