Casal de Nadal 'CIMOC: viatgem al Japó'

TornarSESSIÓ 1. Edat: De 10 a 15 anys Places: 12
"QUÈ SAPS DEL JAPÓ I DELS JAPONESOS?"
En aquesta jornada farem pinzellades de la geografia, les ciutats, fets històrics... del Japó. Començarem amb una sessió de participació dels joves en què els demanarem que ens expliquin tot el que saben o creuen que coneixen del Japó, i a partir d´aquí anirem desenvolupant els altres temes. Aprofitarem per tractar temes que els poden interessar. També descobrirem el bagatge cultural que tenen els japonesos per entendre com pensen, com són, la importància que li donen a l´esforç, la implicació, el respecte... Per què són tan diferents de nosaltres? Per fer això, també utilitzarem molt exemples d´ànimes o pel · lícules (Shin Chan, Your Name, etc.) per veure com solen res – pondre els japonesos en X situacions concretes (quan estan enamorats i volen parlar amb la persona que estimen, quan tenen por, quan han fet alguna cosa incorrecta...).

SESSIÓ 2.
QUÈ SAPS DEL MANGA I L´ANIME?"
En aquesta jornada ens centrarem en el manga i l´anime. Començarem amb un col·loqui en què cada jove anirà dient aquells mangues que coneix i tot allò que creu que sap d´aquest món. Aprendrem com va començar tot, quins han estat aquells noms més importants al llarg de la història del manga, les sèries més conegudes, etc., tot acompanyat de projeccions, exemples de mostres originals del Japó, etc. A més, obrirem un debat col·loqui perquè opinin sobre el manga, si creuen que és per totes les edats o no, per què creuen que triomfa tant a tot el món, etc

SESSIÓ 3.
QUÈ SAPS DELS OTAKU: VIDEOJOCS, MÚSICA I CIBERESPAI?"
En aquesta jornada ens centrarem en tota la cultura gaming (molt important i potent), la música (especialment el J-pop) i el ciberespai japonès. Per què, sobretot a les ciutats, són tan populars per un gran sector de la població (tan jove com no tan jove) els jocs i els videojocs? Descobrirem la història del videojoc al Japó repassant aquells noms més importants, i també els jocs tradicionals que eren més populars al Japó abans que arribés el videojoc. També des - cobrirem l´evolució de la música japonesa, de l´enka al J-pop. Amb una història musical ben diferent de la nostra, descobrirem com s´estructuren les pe - ces musicals al Japó, i com ha sonat cada generació musical. I ho compaginarem amb un karaoke! Per altra banda, també descobrirem com funciona el ciberespai al Japó, quines plataformes pròpies tenen i el sistema d´idiogrames i emojis que més utilitzen a l´hora de comunicar-se en el ciberespai. Farem una pràctica per aprendre a comunicar-nos com fan ells.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Centre Cívic Can Verdaguer.

Centre Cívic Can Verdaguer

Adreça:
C Piferrer, 94*100
Districte:
Nou Barris
Barri:
Porta
Codi postal:
08016
Població:
Barcelona
On
Centre Cívic Can Verdaguer
Quan
Del 28/12/2020 al 30/12/2020.

Telèfon

Tel.:
932768077

M'agrada 1

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix