Activitat escolar 'Petras Albas, empremtes de l'edat mitjana'

Tornar

Acte suspès

Visita adreçada a ESO i batxillerat.

El monestir de Pedralbes, fundat per la reina Elisenda de Montcada el 1326, és un mirall de la societat i la mentalitat de l´època medieval. Les dones que hi vivien ho feien en clausura i dedicaven la seva vida a l´oració i el treball. La vida quotidiana de les monges de clausura tenia, però, trets en comú amb la vida de la resta de la societat: l´alimentació, les pràctiques mèdiques... A l´interior del monestir es reproduïa l´estructura jeràrquica de la societat i les relacions de poder que hi havia a l´exterior.

Durant l´activitat es fomentarà la reflexió a l´entorn de les preguntes següents: per què les monges vivien en clausura?; què portava aquestes dones a dedicar la seva vida a l´oració?; per què en un mateix recinte hi havia nobles, serventes i esclaves?; com era Durant l´època medieval, el monestir de Pedralbes es va convertir en una institució senyorial de gran importància amb el suport de les jerarquies eclesiàstiques i civils. Les dones que hi van habitar en els primers temps provenien de diferents estaments socials i van reproduir els esquemes i la manera de pensar de la seva època en la vida que feien dins el monestir.

A través de petites notes que es conserven a l´arxiu del monestir, del recorregut per les estances del cenobi i de la contemplació d´alguns dels objectes que van pertànyer a les monges, s´interpreta com era la vida d´aquestes dones dins la clausura, com a reflex de la societat medieval.el dia a dia a Pedralbes?

Horaris

Museu Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

Adreça:
Baixada del Monestir, 9
Districte:
Les Corts
Barri:
Pedralbes
Població:
Barcelona
On
Museu Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes
Quan
Acte permanent

Telèfon

Reserves:
93 256 34 27 de dl a dv: 10 a 14 h
Centraleta:
932563434
Fax:
932039408

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber