Xerrada 'Associacionisme i muntanya: anem prou preparades?'

Tornar

Fem sortides a la muntanya a la nostra entitat? S’aposta per l’excursionisme com a eina educativa? Hem deixat de fer excursions per manca de formació o experiència o per por als riscos? Tenim prou recursos en l’organització d’activitats en aquest medi? Anem prou preparades?

L’excursionisme ha estat i és un dels trets d’identitat més importants de l’educació en el lleure a Catalunya; com una pràctica esportiva, però també com una potentíssima eina pedagògica que entre altres coses ens permet descobrir i estimar l’entorn i fomentar la cohesió i el treball en equip.

Sovint, però, en moltes entitats aquest àmbit es deixa de treballar o no es potencia de la mateixa manera depenent de la composició de l’equip de monitores o caps del moment. També, en altres casos, es fan males planificacions i per falta d’experiència o formació es corren riscos innecessaris i es pateixen accidents per no anar prou preparades.

En aquesta formació volem donar eines i recursos per fomentar així les activitats segures a la muntanya, tant en conducció de grups, com en matèria de planificació de rutes, orientació i altres elements de seguretat. La formació serà a càrrec d'en Sam, tècnic delCentre Excursionista de Catalunya (CEC), institució capdavantera del muntanyisme a Catalunya.

Continguts de la formació

  • Conducció de grups: coneixença del grup, nivell tècnic, ràtios… El rol de les referents quan anem a la muntanya. 
  • Preparació de l’itinerari o ruta: conceptes bàsics d'orientació, mapa, cartografia, càlcul d'horaris i aplicacions mòbils.
  • Previsió meteorològica, seguiment i gestió d'aplicacions mòbils.
  • Farmaciola i elements de seguretat en grup. Situacions concretes en què ens podem a la muntanya.

Horaris

Casal de Joves del Clot i el Camp de l’Arpa

Adreça:
G.V. Corts Catalanes, 837
Districte:
Sant Martí
Barri:
el Clot
Població:
Barcelona
On
Casal de Joves del Clot i el Camp de l’Arpa
Quan
29/02/2024

Telèfon

Tel.:
932318432

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber