Xerrada 'El pla secret dels EUA per fer un desembarcament a Catalunya'

Tornar

Aquest pla s’hauria portat a terme l’estiu del 1944, en plena Segona Guerra Mundial. L’operació hauria estat feta entre les platges de Badalona i Roses amb l’objectiu d’ajudar les tropes aliades que havien desembarcat a Normandia el juny i que lluitaven per obrir-se pas per França.

Podreu conèixer de primera mà com es va planejar l’operació: les accions dels serveis secrets, les exploracions de les platges, els vols de reconeixement aeri per fotografiar i cartografiar tot el territori…

El desembarcament no es va acabar produint per l’oposició dels britànics. Les decisions politicoestratègiques i les circumstàncies globals del moment van fer que l’operació es dugués a terme finalment al sud de França, amb el nom d’operació Dragoon.

Després d'una intensa recerca de tres anys als Arxius de les Forces Aèries nord-americanes, als Arxius Nacionals dels Estats Units i als Arxius Nacionals del Regne Unit, la investigació treu a la llum documentació desclassificada recentment que demostra que aquesta operació va estar a punt de produir-se.

A càrrec de Pere Serra Argila

Horaris

Biblioteca Vila de Gràcia - Rosa M. Arquimbau

Adreça:
Carrer del Torrent de l'Olla, 104
Districte:
Gràcia
Barri:
la Vila de Gràcia
Població:
Barcelona
On
Biblioteca Vila de Gràcia - Rosa M. Arquimbau
Quan
07/05/2024

Telèfon

Tel.:
932847790

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber