Warhol

Tornar

Exposicions. Un recorregut per la trajectòria d’Andy Warhol a la Nova York dels anys cinquanta i seixanta.

Provinent d’una família modesta d’origen eslovac, Andy Warhol, el nom de naixement del qual era Andrew Warhola, va mostrar un talent artístic precoç. Després d’estudiar disseny publicitari, es va instal·lar a Manhattan el 1949.

Va treballar per a les revistes Vogue i Glamour, per a les quals dibuixava siluetes femenines i accessoris de moda. En aquesta època Warhol va crear la tècnica de la línia tacada, que va tenir molt d’èxit entre el públic, amb la qual va aconseguir un dibuix irregular i espontani, que feia la impressió de ser fet a mà.

Als anys cinquanta, l’artista va autopublicar llibres com ara In the Bottom of My Garden, acolorits a mà, i va exposar les seves obres a la cafeteria Serendipity 3. També va fundar Andy Warhol Enterprises Inc.

Horaris


Procedent d'una modesta família d'origen eslovac, immigrant de Pittsburgh (Pennsilvània) en la dècada dels anys 20 del segle XX, Andy Warhol, el nom de naixement era Andrew Warhola, mostra un talent artístic precoç. Després dels seus estudis de dissenyador publicitari al Carnegie Institute of Technology de Pittsburgh, s'instal·la a Manhattan el 1949.

Nova York, la nova capital de l'art contemporani, és una elecció ineludible per continuar la seva carrera. Aconsegueix ràpidament un contracte amb "Vogue" i "Glamour", dues revistes per a les que dibuixa siluetes femenines i accessoris de moda. Andy Warhol crea la tècnica de la línia tacada que agrada al públic.

Realitza un dibuix amb llapis, el repassa amb tinta i tot seguit l'aplica sobre un altre full de paper abans que s'assequi. Obté així un dibuix irregular i espontani que dóna una impressió de "fet a mà" original. En els anys 50, l'artista autopublica llibres com "In the Bottom of My Garden" (Al fons del meu jardí), acolorits a mà i en petites tirades. Els amics de Warhol s'encarreguen de donar-los color durant les vetllades al "Serendipity 3", la cafeteria que exposa les seves obres. L'artista funda Andy Warhol Enterprises Inc i compra una mansió a Lexington Avenue, on instal·la el seu taller i viu amb la seva mare.

Cúpula de Las Arenas *Arenas de Barcelona

Adreça:
G.V. Corts Catalanes, 373*385
Districte:
Eixample
Barri:
La Nova Esquerra de l'Eixample
Codi postal:
08015
Població:
Barcelona
On
Cúpula de Las Arenas *Arenas de Barcelona
Quan
Del 31/05/2019 al 01/09/2019.

Telèfon

Centraleta:
932890244 C.C. las Arenas

Web

Web venda d'entrades:
https://warholexpo.es/ca/tickets/

M'agrada 13

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix