Visites nocturnes a l’Observatori Fabra

Tornar

Rutes. Els divendres i dissabtes al vespre l’Observatori Fabra proposa visites guiades per explorar el cel de Barcelona.

L’Observatori Fabra, construït el 1904 per l’arquitecte modernista Josep Domènech i Estapà, ocupa un posició privilegiada a la serra de Collserola, des d’on es pot observar el firmament a través d’un potent telescopi.

Les visites guiades dels divendres recorren el museu i la sala modernista, proposen l’observació a través d’un telescopi i inclouen la visita a l’exterior de la cúpula.

Els dissabtes la visita és més completa i inclou, a més, una conferència, la projecció d’un vídeo sobre astronomia i una copa de cava o suc de fruita.

Per a més informació sobre els astres que s’observaran segons l’època de l’any, consulteu aquest enllaç.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Observatori Fabra.
Organitzat per:
Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona. Sternalia: Torre dels Pardals, 33, local 3 (Barcelona)


Visita de divendres. Visita guiada al museu i sala modernista [sala d'actes] del Observatori Fabra, observació amb el telescopi i visita a l'exterior de la cúpula. Duració: 1h 30min. En català i castellà.

Visites de dissabte. Visita guiada al museu i a les sales de l'edifici modernista [sala d'actes, sala de l'ullera meridiana i despatx] del Observatori Fabra, conferència, projecció d'un video sobre astronomia, observació amb el telescopi, visita a l'exterior de la cúpula i copa de cava o suc de fruita amb accent de xocolata. Duració: 2h 30min. En català, castellà i anglès.

Observacions:

Octubre a desembre 2018
Del 27 d'octubre al 14 de novembre, a les 19:30 h: Marte
Del 15 al 20 de novembre, a les 19:00 h: Lluna
Del 21 de novembre al 13 de desembre, a les 19:00 h: Urà (fotogràfic)
Del 14 al 20 de desembre, a les 19:00 h: Lluna
Del 21 al 31 de desembre, a les 19:00 h: Urà (fotogràfic)

Urà
És el planeta telescòpic més proper a la Terra. S'observarà i es farà una fotografia en directe amb possibilitat de captar entre un i cinc dels seus satèl·lits.

Marte
És el planeta més proper a la Terra. S'observa seu color vermellós produït per l'atmosfera rica en CO2 (color rosa) i per terra color marró.

La Lluna
Per ser el cos celeste més proper a la Terra, és aquell al que li podem veure més detalls: cràters, ombres, muntanyes, esquerdes, penya-segats, etc.

El cos celeste assenyalat és preferencial però no implica obligatorietat per part de l'observatori. Les observacions poden veure's afectades per causes meteorològiques i per això, l'astrònom explicarà el treball actual que exerceix aquest Observatori, l'estudi i captació d'asteroides propers a la Terra.

Observatori Fabra

Adreça:
Ctra Observatori Fabra, 27
Districte:
Sarrià-Sant Gervasi
Barri:
Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes
Codi postal:
08035
Població:
Barcelona
On
Observatori Fabra
Quan
Del 26/10/2018 al 01/06/2019.

Telèfon

Telèfon:
934175736
Telèfon de reserves:
697 864 262 (dissabtes i festius, de 10 a 14 h)
Telèfon de reserves:
93 327 01 21 (de dilluns a divendres, de 9 a 21 h)

M'agrada 194

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Els usuaris que han vist això també han vist...

Comparteix