“Born de nit”

Tornar

Exposicions. Un cicle de visites guiades i itineraris nocturns per un dels barris amb més història de la ciutat.

Què en sabeu, de la Barcelona del segle XVIII? Sigui quina sigui la resposta, ara teniu l’oportunitat d’endinsar-vos en un viatge en el temps i descobrir tot el que vulgueu. Els vespres d’aquest estiu, el Born presenta nou propostes, en forma de visites guiades i itineraris pel conjunt arqueològic i el barri de la Ribera, que us conviden a descobrir la Barcelona del 1700.

“Crònica negra al Born”, “Façanes que parlen de ciutat” o “Les veus silenciades. Les dones del 1700” són algunes de les iniciatives que no hi faltaran, en un projecte que us permetrà conèixer el costat més fosc de la ciutat en aquella època, les preocupacions i il·lusions de la societat del moment o el paper de les dones en el segle XVIII. 

També podreu apropar-vos a l’urbanisme del 1700 i aprendre l’impacte polític, econòmic i urbà de la guerra de Successió en aquells carrers. O fins i tot, podreu participar en un repàs dels anhels, pors i lluites polítiques viscudes a través de l’educació d’aleshores. Sens dubte, les diferents activitats us faran partícips del dia a dia de la Barcelona de fa tres segles i, en concret, de la del barri de la Ribera.

Horaris

Els vespres d’aquest estiu tens una cita al Born! Et fem nou propostes per endinsar-te en la Barcelona del 1700 a partir visites guiades i itineraris pel conjunt arqueològic i el barri de la Ribera:

Amb ‘ Crònica negra al Born’ descobrirem el costat més fosc de la Barcelona del 1700: episodis de conflicte, odi i venjança, la violència quotidiana i la justícia de l’època.

‘La ciutat del Born en 7 històries’ ens permetrà conèixer les famílies que vivien en les cases que s’han conservat al conjunt arqueològic, retrat d’un veïnat dinàmic, alegre i vital malgrat els conflictes constants a la ciutat.

‘Rec, Ribera, Born. Una ruta pel 1700’ és un passeig per identificar com va canviar la ciutat al segle XVIII fruit del seu creixement des de la baixa edat mitjana.

‘Façanes que parlen de ciutat’ ens apropa a la història del barri i de la seva gent a partir de l’observació de balcons, portes, finestres, façanes, guarda-rodes, esgrafiats i molts altres elements singulars del paisatge urbà.

També descobrirem la vida quotidiana dels habitants de Barcelona amb ‘La finestra indiscreta’ i ens adonarem que les vicissituds, preocupacions i il•lusions d’aquelles persones no eren molt diferents a les nostres.

Coneixerem el testimoni de les barcelonines de 1700 amb ‘Les veus silenciades. Les dones del 1700’. Parlarem de les seves dificultats i de la seva situació de vulnerabilitat, però també de l’existència de xarxes femenines de solidaritat que tot sovint desafiaven les regles establertes.

Des d’un altre punt de vista, l’itinerari ‘El Rec Comtal. Com l’aigua dibuixa la ciutat’ ens descobrirà la complexa xarxa de subministrament i evacuació d’aigua de la Barcelona del 1700 (canalitzacions, clavegueres, pous, fosses sèptiques,...) fent èmfasi en el Rec Comtal, una de les infraestructures hídriques més importants d’aquell moment i que també va tenir un paper en la vertebració de la ciutat.

L’itinerari ‘La batalla de l’11 de setembre del 1714’ ens portarà per l’antiga Vilanova de Mar. Ens aproximarem a l’urbanisme del segle XVIII a fi d’explicar l’impacte polític, econòmic i urbà de la Guerra de Successió i de la posterior desfeta.

I viatjarem fins al segle XX amb la visita guiada a l’exposició temporal ‘Per una educació en llibertat’, que ressegueix l’evolució de l’educació a Barcelona al llarg del passat segle. Farem un repàs dels anhels, les pors i les lluites polítiques viscudes a través de l’educació per reflexionar sobre la qualitat de l’educació avui i sobre les nostres demandes actuals i futures.


Adreça:
Pl Comercial, 12
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Població:
Barcelona
Quan
Des de 01/07/2021 al 30/09/2021

Telèfon

Reserves:
93 256 68 50
Informació:
932566851
Reserves:
932566850

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix