Visita lliure al Terrat Viu

Tornar


El Terrat Viu del Museu
Superfície total de la coberta 13.800 m2, Terrat Viu 7.100 m2.

Com és el Terrat Viu del Museu?
Les característiques i situació dels edificis condicionen els tipus de plantes de les cobertes verdes. El Terrat té una limitació de pes, el mar és a prop i sovint hi bufa el vent. Per no sobrepassar el pes establert, s´han triat plantes herbàcies que necessiten poc gruix de terra, evitant arbres o vegetació pesant.

El Terrat Viu té flora adaptada a les condicions ambientals de la Mediterrània i en concret de Barcelona i a la proximitat del mar.

Què hi ha al Terrat Viu?
Prats mediterranis de plantes anuals, que sobreviuen a la calor de l´estiu en forma de llavors quan la planta s´asseca o de bulbs sota terra, esperant millors condicions per tornar a brotar. Són plantes adaptades a la proximitat del mar.
Basses d´aigua dolça, amb vegetació autòctona. A les basses hi viuen molts animals microscòpics que s´alimenten de les algues del plàncton i que són l´aliment d´altres animals més grossos. Les basses mostren així ambients d´aigua dolça, rics en vida.
És un terrat experimental on es podrà investigar i fer recerca sobre cobertes verdes.
Es fa un seguiment de les plantes i dels animals per conèixer quines espècies són les més adients per a les cobertes verdes de Barcelona.

Àrees del Terrat Viu
El Terrat Viu consta de 7 àrees: una àrea d´acollida central introductòria amb algunes de les espècies més freqüents dels nostres terrats, també clavellines d´aire, que poden viure sense terra i plantes enfiladisses; tres tipus de prats mediterranis de plantes anuals i tres tipus de llacunes.

Horaris

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Adreça:
Pl Leonardo Da Vinci, 4*5
Districte:
Sant Martí
Barri:
El Besòs i el Maresme
Codi postal:
08019
Població:
Barcelona
On
Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Quan
Del 28/06/2020 al 31/12/2020.

Telèfon

Tel.:
932566002

M'agrada 90

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix