Visita lliure al Terrat Viu

Tornar

El Terrat Viu del MuseuSuperfície total de la coberta 13.800 m2, Terrat Viu 7.100 m2.

Com és el Terrat Viu del Museu?Les característiques i situació dels edificis condicionen els tipus de plantes de les cobertes verdes. El Terrat té una limitació de pes, el mar és a prop i sovint hi bufa el vent. Per no sobrepassar el pes establert, s´han triat plantes herbàcies que necessiten poc gruix de terra, evitant arbres o vegetació pesant.

El Terrat Viu té flora adaptada a les condicions ambientals de la Mediterrània i en concret de Barcelona i a la proximitat del mar.

Què hi ha al Terrat Viu?Prats mediterranis de plantes anuals, que sobreviuen a la calor de l´estiu en forma de llavors quan la planta s´asseca o de bulbs sota terra, esperant millors condicions per tornar a brotar. Són plantes adaptades a la proximitat del mar.Basses d´aigua dolça, amb vegetació autòctona. A les basses hi viuen molts animals microscòpics que s´alimenten de les algues del plàncton i que són l´aliment d´altres animals més grossos. Les basses mostren així ambients d´aigua dolça, rics en vida.És un terrat experimental on es podrà investigar i fer recerca sobre cobertes verdes.Es fa un seguiment de les plantes i dels animals per conèixer quines espècies són les més adients per a les cobertes verdes de Barcelona.

Àrees del Terrat ViuEl Terrat Viu consta de 7 àrees: una àrea d´acollida central introductòria amb algunes de les espècies més freqüents dels nostres terrats, també clavellines d´aire, que poden viure sense terra i plantes enfiladisses; tres tipus de prats mediterranis de plantes anuals i tres tipus de llacunes.

Horaris

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Adreça:
Pl Leonardo Da Vinci, 4*5
Districte:
Sant Martí
Barri:
el Besòs i el Maresme
Població:
Barcelona
On
Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Quan
Des de 28/06/2020 al 31/12/2020

Telèfon

Tel.:
932566002

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix