Vídeo-conte virtual 'Petites històries, grans dones'

Tornar

Activitat NO presencial. Seguiment en línia a través de YouTube

Per quart any consecutiu i en línia amb el compromís social del museu, Petites històries, grans dones és una de les activitats que programem amb motiu del Dia Internacional de les Dones, per promoure la lluita contra la discriminació de la dona en l’àmbit de la creació i producció artística i intel·lectual, i per donar visibilitat i posar en valor la feina de dones rellevants en l’art, les ciències o els oficis.

Entre el 8 i el 16 de març, cada dia, a les 18 h, es penjarà al canal de YouTube de Petites històries, grans dones, un vídeo-conte d'un dels 9 museus participants, que dediquen un conte a dones vinculades amb la temàtica de cada museu.


Dilluns 8 de març. Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Dedicat a Mara Dierssen Sotos (1961), neurobiòloga, investigadora i professora universitària càntabra especialista en síndrome de Down i establerta a Catalunya.

 

Dimarts 9 de març. Museus d’Esplugues de Llobregat.

Dedicat a Barbaformosa (1947), mestra i ceramista catalana que ha treballat la simetria i l’asimetria en les seves creacions.

 

Dimecres 10 de març. Museu d’Història de Catalunya.

Dedicat a  Gueraula de Codines  (1275-1340), guaridora a qui l’església va acusar de cometre bruixeria. Va ser una dona sàvia i valenta, capaç de defensar les seves idees i la seva feina davant l’autoritat per tal d’ajudar als altres. Avui és reconeguda com a precursora de la medicina en una època en la qual les dones tenien vetat tant l’ensenyament com la pràctica de la mateixa.  

 

Dijous 11 de març. Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Dedicat a la fotògrafa hongaresa  Kati Horna (1912-2000), que va treballar com a foto reportera a la Guerra Civil espanyola.

 

Divendres 12 de març. Museu d’Arqueologia de Catalunya.

Dedicat a Maria Leakey (1913-1996), va descobrir les petjades més antigues de les que es té registre fins ara d’homínids que van caminar alçats.

 

Dissabte 13 de març. Museu Picasso

Dedicat a  Jacqueline Picasso  (1927-1986), Jacqueline Roque, coneguda com a Jacqueline Picasso, va acompanyar l’artista en la darrera etapa de la seva vida, una etapa consagrada gairebé exclusivament al treball i en la que ella és esposa, companya, confident i musa. Al 1982 va fer donació al Museu Picasso de Barcelona de 41 ceràmiques i una pintura.

 

Diumenge 14 de març. Museu Marítim de Barcelona.

Dedicat a  Samantha Davies (1974), navegant oceànica compromesa amb la lluita contra les malalties infantils del cor que ha participat en la Vendée Globe 2020 (volta al món a vela en solitari sense escales ni assistència).


Dilluns 15 de març. Museu del Disseny.

Dedicat a Pilar Villuendas (1945), dissenyadora gràfica i pionera d’un sector en els seus inicis molt masculí.  Destaca com a professional i també com a defensora dels drets i llibertats de les dones i del paper del disseny en projectes socioculturals.  


Dimarts 16 de març. Fundació Joan Miró.

Dedicat a Adelita Lobo, gestora cultural, secretària i tresorera de l’ADLAN (Amics de l’Art Nou) i creadora de l’arxiu.


Horaris

Altres

Organitzat per:
Museu Nacional d'Art de Catalunya.

Museu Nacional d'Art de Catalunya

Adreça:
C Mirador Palau Nacional, 6*10
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona
On
Museu Nacional d'Art de Catalunya
Quan
Des de 08/03/2021 al 16/03/2021

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix