“Estigmes”

Tornar

Espectacles. L’obra denuncia la realitat d’un gran nombre de dones, víctimes d’una pressió social que les empeny a tenir fills i a fer-ho en una edat concreta.

Aquest octubre la Sala Flyhard ens convida a viure en pròpia pell una situació que afecta moltes dones i que de vegades costa de percebre: la pressió social a la qual se sotmeten pel fet de tenir fills o no, així com per l’edat en què es queden embarassades. L’obra posa el focus en les dones que volen ser mares i que no poden.

Amb la direcció de Francesc Cuéllar, i l’ajuda de Gaia Bautista, Concha Milla es vesteix de protagonista del seu propi text per denunciar aquesta trista realitat. Per fer justícia al seu títol, Estigmes parla de la idea que una dona s’ha de poder reproduir —i fer-ho a una certa edat—, i també del buit social al qual s’enfronten quan això no es compleix. I en una societat on la infertilitat afecta més del 17% de la població espanyola, l’autora vol fer arribar l’impacte psicològic que això representa per a la dona.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Sala FlyHard.
Es venen les entrades a:
Sala FlyHard.

Sinposi:

Se't passarà l'arròs.

Quantes vegades les dones hem sentit aquesta frase. Quantes vegades no ens han fet saber que anem tard per a quedar-nos embarassades.

Però, què passa i si el teu desig és quedar-te embarassada i el cos no et respon?

Llavors comença un tortuós camí de proves mèdiques, analítiques, preguntes, mirades furtives, fecundacions in vitro, comentaris en veu baixa... esgotador psicològicament i física.

La infertilitat afecta més del 17 per 100 de la població espanyola i és un problema que va en augment progressiu a tota Europa. El seu diagnòstic representa un impacte psicològic i comporta un procés emocional semblant a les situacions de dol i de mort. La infertilitat com a malaltia crònica presenta paral·lelismes amb altres malalties, com ara el càncer.

Ningú no et prepara per això. Ningú no et pregunta: “Com estàs? Com ho portes?” I ningú no ho fa perquè no se'n parla. Perquè és un tabú. Un estigma social. I jo en vull parlar. Vull parlar per totes aquelles dones que, tot buscant donar vida, se n'hi han deixat un tros de la seva.

AUTORIA: Concha Milla

DIRECCIÓ: Francesc Cuéllar

REPARTIMENT: Concha Milla

AJUDANTIA DE DIRECCIÓ: Gaia Bautista

DISSENY D'ESCENOGRAFIA: Francesc Cuéllar

DISSENY DE VESTUARI: Concha Milla i Gaia Bautista

DISSENY D'IL·LUMINACIÓ: Xavi Gardés

ESPAI SONOR: Francesc Cuéllar

CONSTRUCCIÓ ESCENOGRAFIA: Fernando Portillo

IMATGE: Roser Blanch

COMUNICACIÓ i XARXES SOCIALS: Elisenda Riera Rovira

PREMSA: Clara Cols Torras

CAP TÈCNIC SALA I TÈCNIC DE FUNCIÓ: Xavi Gardés

CAP TÈCNIC GIRES: Fernando Portillo

ADMINISTRACIÓ: Mario Berlinches i Sergio Matamala

DISTRIBUCIÓ: Elisenda Riera Rovira

PRODUCCIÓ EXECUTIVA: Clara Cols Torras i Sergio Matamala

Sala FlyHard

Adreça:
C Alpens, 3
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
la Bordeta
Població:
Barcelona
On
Sala FlyHard
Quan
Des de 07/10/2021 al 25/10/2021

Telèfon

Tel.:
934322477

Web

Web venda d'entrades:
https://www.salaflyhard.com

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix