‘Coralina, la serventa amorosa’

Tornar

Comèdia. El clàssic de Carlo Goldoni dirigit per Oriol Borggi i protagonitzat per Mireia Aixalà.

Coralina és la serventa de la mansió d’Ottavio, on va néixer i va ser criada “com una filla” al costat de l’hereu, el jove Florindo. Però ara el senyor Ottavio ha enviudat en una edat avançada i s’ha tornat a casar amb Beatrice, que mou tots els fils amb astúcia per tal que el seu propi fill, Lelio, sigui el destinatari de l’herència del vell. Ha aconseguit desterrar el jove Florindo de casa seva i Coralina, degradada a la condició de serventa d’últim nivell, ha decidit seguir-lo. Sobreviuen gairebé com captaires amb la miserable pensió que els passa l’encegat senyor Ottavio. Però Coralina és lúcida i tossuda, i es fixarà com a missió restaurar la bona posició de Florindo davant del seu pare i el seu patrimoni…

Així comença un teixit enredat d’estratègies i complicacions que desencadenarà fervors amorosos, pactes amb notaris, complots entre el servei i molts objectius entrecreuats en una història apassionada que convertirà el Teatre La Biblioteca en una festa… i en un gran embolic.

Fitxa artística

Text: Carlo Goldoni; Direcció: Oriol Broggi; Treball de text: Ramon Vila; Repartiment: Mireia Aixalà, Joan Arqué Solà, Xavier Boada, Rosa Gàmiz, Clara de Ramon, Xavier Ruano, Sergi Torrecilla, Ireneu Tranis, Ramon Vila, Jaume Viñas.

Espectacle en català.

Durada: 2 hores i 20 minuts.

Horaris

Altres

Se celebra a:
L'Espai Teatral.

Coralina és la serventa de la mansió d’Ottavio, on va néixer i va ser criada “com una filla” pel senyor Ottavio i la seva difunta esposa, gairebé com una germana del jove Florindo. Però ara Ottavio s’ha tornat a casar amb Beatrice, que mou tots els fils i astúcies per aconseguir que el seu fill Lelio sigui destinatari de l’herència del vell, desplaçant al jove Florindo. Amb l’arribada de Beatrice a la casa, Coralina és degradada a la condició de criada d’últim nivell i Florindo és expulsat de la casa paterna amb una pensió miserable, que l’obliga a viure gairebé com un captaire.

Donada la situació, Coralina també abandona la casa per anar-se’n a viure amb Florindo i es fixa com a missió restaurar la bona posició de Florindo davant del seu pare i el seu patrimoni… Així comença un teixit enredat d’estratègies i complicacions que comportarà passions amoroses, pactes amb notaris, complots entre el servei i molts objectius que s’entrecreuaran en una història apassionada que convertirà el Teatre La Biblioteca en una festa… i en un gran embolic!


Text: Carlo Goldoni

Direcció: Oriol Broggi

Treball de text: Ramon Vila

Amb Mireia Aixalà, Xavier Boada, Rosa Gàmiz, Ramon Vila, Sergi Torrecilla, Clara de Ramon, Joan Arqué, Xavier Ruano, Ireneu Tranis i Jaume Viñas

Biblioteca Nacional de Catalunya - L'Espai Teatral

Adreça:
C Hospital, 56
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona
On
Biblioteca Nacional de Catalunya - L'Espai Teatral
Quan
Des de 12/09/2023 al 29/09/2023

Telèfon

Tel.:
932171770
Tel.:
934151794

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber