Setmana Europea de la Mobilitat: Park(ing) Day Barcelona

Tornar


El Park(ing)Day és un esdeveniment anual que té lloc en diverses ciutats de tot el món. Es tracta d'una acció de ciutat performativa, educativa i reinvindicativa, on diverses entitats, col·lectius i ciutadania en general, transformen de forma temporal places públiques d'aparcament en parcs, jardins i altres formes d'espai públic amb l'objectiu de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient.

El 21 de setembre, a tots els districtes de la ciutat, trobareu places públiques d'aparcament en què ja no hi ha cotxes, sinó que aquests nous espais recuperats poden convertir-se en parcs, jardins i espais d'usos alternatius. L'objectiu és reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i el medi ambient.

Aquesta iniciativa va sorgir a la ciutat de San Francisco l'any 2005, on el col·lectiu d'arquitectes Rebar va proposar una nova manera de mostrar i expressar aquesta reivindicació. Avui es fa a 200 ciutats d'arreu del món. Es pot trobar més informació de l'acte en l'àmbit internacional a www.parkingday.org.

El Park(ing) Day Barcelona es duu a terme des del 2014 i ja hi han participat més de 50 entitats. L'edició del 2019 se celebrarà el divendres 20 de setembre per tots els districtes de la ciutat, de 9.00 a 21.00 hores, coincidint amb la Setmana de la Mobilitat.

Com a principals novetats: fer el teu Park(ing) Day és més fàcil que mai; proposen com a tema transversal l'urbanisme feminista i l'homenatge a Jane Jacobs, i organitzaran un concurs fotogràfic a través de les xarxes socials amb el hashtag #parkingdaybcn18. Per poder participar en el concurs s'hauran de fer com a mínim tres fotografies de tres instal·lacions diferents del mapa Park(ing) Day acompanyades del hashtag.

Horaris

Diferents indrets de la ciutat

Adreça:
Av Roma, 143
Districte:
Eixample
Barri:
L'Antiga Esquerra de l'Eixample
Codi postal:
08011
Població:
Barcelona
On
Diferents indrets de la ciutat
Quan
20/09/2019

M'agrada 180

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix