“Croquis inconcret. Èlia Llach”

Tornar

Exposicions. Una mostra d’Èlia Llach basada en esbossos del pintor Marià Fortuny.

La mostra “Croquis inconcret. Èlia Llach” és el resultat de la recerca i les visites al Gabinet de Dibuixos i Gravats que l’artista ha fet i durant les quals es va fixar en alguns esbossos i dibuixos preparatoris del pintor Marià Fortuny classificats com a “Croquis inconcrets”.

Aquesta terminologia aparentment contradictòria fa referència a esbossos difícils d’identificar, sovint fets al dors d’altres dibuixos, escenes imprecises, fragments o de vegades senzillament els traços de l’artista exercitant la mà abans de començar un dibuix.

El terme i la naturalesa d’aquests dibuixos va connectar directament amb les inquietuds de l’artista i amb la seva pràctica del dibuix, materialitzada aquí en un dibuix de gran format on pensament, paraula i traç es barregen i on la línia “inconcreta” és la protagonista.

La seva intervenció també arriba a les sales de la col·lecció d’art modern (sala 51), on l’artista ens ha demanat girar un dibuix de Fortuny per mostrar-ne el revers, un croquis inconcret que habitualment no s’exposa.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu Nacional d'Art de Catalunya.


La mostra 'Croquis Inconcret', d'Èlia Llach, és el resultat de la recerca i les visites al Gabinet de Dibuixos i Gravats que l'artista ha realitzat i en les quals es va fixar en alguns esbossos i dibuixos preparatoris del pintor Marià Fortuny classificats com a Croquis Inconcrets. Aquesta terminologia aparentment contradictòria fa referència a esbossos difícils d´identificar sovint fets al dors d´altres dibuixos, escenes imprecises, fragments o de vegades senzillament els traços de l´artista exercitant la mà abans de començar un dibuix. En qualsevol cas, el terme i la naturalesa d´aquests dibuixos va connectar directament amb les inquietuds de l´artista i amb la seva pràctica del dibuix, materialitzada aquí en un dibuix de gran format on pensament, paraula i traç es barregen i on la línia "inconcreta" és protagonista.

La seva intervenció també arriba a les sales de la col·lecció d´art modern (sala 51), on l´artista ens ha demanat girar un dibuix de Fortuny per mostrar-ne el revers, un croquis inconcret que habitualment no s´exposa. La mostra es podrà visitar del 10 de juny al 10 de gener de 2021.

Activitat realitzada amb la col·laboració del Gabinet de Dibuixos i Gravats.

Museu Nacional d'Art de Catalunya

Adreça:
C Mirador Palau Nacional, 6*10
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
El Poble-sec
Codi postal:
08004
Població:
Barcelona
On
Museu Nacional d'Art de Catalunya
Quan
Del 10/06/2020 al 10/01/2021.

Telèfon

Informació:
936220376
Tel.:
936220360 Oficines
Tel.:
936220375 Reserves de visites en grup
Fax:
936220374

M'agrada 110

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix